Átfagyott, idős férfit mentettek meg Esztergomban

Rendőrök, katonák és kutatócsoport is részt vett a több órás keresésben Esztergomban. A földön fekve találtak rá az átfagyott idős férfira, őt a mentők kórházba vitték.

Az Esztergomi Rendőrkapitányságon 2021. január 11-én, hétfőn 19 óra után pár perccel tett bejelentést egy nő, hogy 74 éves édesapja egy nappal korábban az esztergomi lakcíméről ismeretlen helyre távozott, azóta nem adott életjelet.

A rendőrök azonnal megkezdték az eltűnt férfi keresését. A kutató csoporthoz csatlakozott a Polgári Védelmi Kutató Mentő egyesület is, akik kereső kutyával érkeztek. A keresés január 12-én 2 óra 45 percig tartott, de az idős urat nem sikerült megtalálni.

Még ezen a napon korán reggel tovább folytatták a kutatást a rendőrök és a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár katonái. A keresést nem csak az nehezítette, hogy az abban résztvevőket az idő sürgette, hanem a mostanában szokatlan hideg is. A rendkívüli időjárás miatt tartani lehetett az idős férfi kihűlésétől.

A keresés során 10 óra 40 perckor egy bokros területen, a földön fekve találták rá az eltűnt személyre Esztergom egyik városrészében. A rendőrök az átfagyott bajbajutottat pléddel betakarták, meleg teával kínálták és átadták őt a kiérkező mentőszolágat munkatársainak, akik kórházba vitték.

Fotó, forrás: police.hu