Kategóriák: DorogHírekKék hírek

Megöléssel fenyegette volt élettársát és annak családját

Az Esztergomi Járásbíróság végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, aki többször bántalmazással fenyegette meg volt élettársát, egyik alkalommal ezt a gyermekjóléti szolgálat esetkonferenciáján tette.

A vádirat szerint a férfi és a nő sértett élettársak voltak, kapcsolatukból 2017-ben fiúgyermek született, az élettársi kapcsolat 2018. decemberében megszakadt, és a bíróság a gyermeket az anyánál helyezte el.

A felek között a kapcsolattartás miatt folyamatosan vita volt, amelyet súlyosbított, hogy a sértett új társat talált, akit a gyermekkel együtt gyakran látogatott annak lakásán.

A vádlott féltékenységből 2020. évben Messenger alkalmazáson keresztül több alkalommal, 2020. júliusban három alkalommal is bántalmazással fenyegette meg a dorogi sértettet. A láthatás szabályozása céljából 2020. augusztus 13-án esetkonferencia megtartására került sor a gyermekjóléti szolgálat közreműködésével. A férfi az esetkonferencián, félelemkeltés céljából megöléssel fenyegette meg volt élettársát és annak családját.

Az ügyészség indítványa alapján a bíróság előkészítő ülésen a férfit 8 hó börtönbüntetésre, 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott a kihirdetéskor 3 nap gondolkodási időt kért a jogorvoslati nyilatkozat megtételére.

A fenti ítélet kihirdetését megelőző napokban ugyanezzel a férfival szemben az Esztergomi Járási Ügyészség tartási kötelezettség elmulasztása miatt nyújtott be vádiratot az Esztergomi Járásbírósághoz. A vádirat szerint a bíróság arra kötelezte a férfit, hogy az anyánál elhelyezett közös gyermekük tartására előre esedékesen, minden hónap 12. napjáig havi 30.000,- Ft gyermektartásdíjat fizessen meg. A férfi 2020. április – július közötti, majd 2020. szeptember és 2020. november és december hónapokra összesen 130.000,- Ft elmaradt tartásdíjat önhibájából nem fizetett meg  a jogosultnak. A tartási kötelezettség elmulasztása vétsége miatt az ügyészség közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó