Kategóriák: Hírek

Miért éri meg a használt számítógépek vásárlása?

Ha alaposan utánanéz az ember minden adatnak, a használt számítógépek között is ki lehet fogni főnyereménynek számító eszközöket. Ezek az eredeti ár töredékéért megszerezhetők, ráadásul sokszor garanciát is vállalnak rájuk.

Olyan világban élünk, ahol az ember képes többhavi fizetését elkölteni egy számítógépre. Ezzel nincs semmi baj, mert ha szükség van az erős eszközre, a minőséget meg kell fizetni. Ahhoz azonban, hogy szörfözzünk az interneten, vagy adminisztratív munkát végezzünk, nincs szükség ilyen minőségű megoldásra. Ilyenkor jönnek képbe a használt számítógépek.

Töredékáron

Ha hiszed, ha nem, megéri használt számítógépet venni. Ezek szerencsére már ellenőrizhető eszközök, így minimális bennük a kockázat, a különböző webshopok komoly garanciát vállalnak a használt megoldásokra. Nem ez azonban a legnagyobb előny, hanem a röhejesen alacsony ár, ami a töredéke lehet egy új gépnek. Ha szerencsénk van, kifoghatunk egy nagyvállalatnál lecserélt eszközt, amely néhány éves csupán, remek márkájú tartozékok sorakoznak benne, korszerű rajta minden, csak éppen jobbra cserélték le. Ezek a piaci ár alatt, bagóért megszerezhetők, ha figyelmes az ember. Akkor is kifoghatjuk az aranyhalat, ha egy olyan magánszemély gépére csapunk le, aki igazi gépguru, mindig frissítette az eszközét, karbantartotta azt, ám végül a csere mellett döntött, mert lehetősége volt megvennie álmai PC-jét. Érdemes tehát komolyan számolni a használt számítógépek lehetőségével.

Javítva, tesztelve, telepítve

Ha például a Technimax webáruházában próbálkozunk, amely Dell típusú használt céges eszközök eladásával foglalkozik, több biztosítékot kapunk. Garantálják, hogy a PC burkolatán nem lesz se törés, se repedés, amely esztétikailag is fontos, de a sérülésmentes alkatrészeket ugyancsak jelzi. Nincsenek hiányzó csatlakozók a hátlapon, a merevlemezek kiváló állapotban lesznek, az gépekhez az egyéni igényekhez igazodó, egyszerű konfigurálást nyújtanak. Ezek az eszközök az áruba bocsátás előtt szigorú ellenőrzésen esnek át, tesztelik azokat, javítják, tisztítják, majd telepítik is őket. Szinte egy új gépet kapunk, csak éppen egy csomó pénz a bankszámlánkon marad. Jól hangzik?

Fotó: Golubovy / Shutterstock.com

Megosztás