Kategóriák: EsztergomHírek

Értékesítették az esztergomi Prímás-szigeten található mélygarázst

Hosszas tárgyalások után a Magyar Állam képviseletében eljáró Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. nettó 1,68 milliárd+ÁFA (bruttó 2,13 milliárd) forintos vételi ajánlatot nyújtott be a Prímás-szigeten található mélygarázsra. Az ingatlan jelenlegi könyv szerinti értéke nettó 1,1 milliárd forint – írta Hernádi Ádám polgármester a Facebook oldalán.

Mint ismeretes, a teremgarázs 2013-ban az árvízi védekezés során olyan műszaki károsodásokat szenvedett, amelyek helyreállítása a mai napig nem történt meg.

Az újbóli üzembe helyezéshez szükséges a statikai megerősítések elvégzése, az életvédelmi rendszer és a komfortot növelő elemek felújítása. A teljes beruházás becsült költsége kb. nettó 440.000.000 Ft.

Mérlegelve az Önkormányzat anyagi lehetőségeit a jövőbeni beruházásokat, fejlesztéseket illetően, az ingatlan értékesítése a Magyar Állam javára a legjobb megoldás jelen helyzetben, mert ennek köszönhetően az elvégzendő felújítások, beruházások meg tudnak valósulni. A mélygarázs újbóli üzembe helyezésével a belváros égető parkolási gondjai is megoldódnak és a befolyó bevételből új fejlesztéseket és beruházásokat tud végrehajtani a város.

A polgármester kiemelte, hogy a fentiekre tekintettel az ingatlan értékesítése mellett döntöttek. Az adásvételi szerződés-tervezetet megküldték az MNV Zrt. részére és az 2020. december 30-án aláírásra került.

Fotó, forrás: Hernádi Ádám Facebook oldala

Megosztás