Hamis olasz jogosítvánnyal verte át az esztergomi okmányirodát

Hamis olasz jogosítvánnyal verte át az esztergomi okmányirodát

Esztergom, Hírek, Kék hírek Comments Off 36

Felfüggesztett börtönbüntetéssel megúszta tettét az a férfi, aki mintegy három évvel ezelőtt egy hamis olasz jogosítványt cserélt be magyarországi vezetői engedélyre az esztergomi okmányirodában.

A vádirat szerint a férfi nem rendelkezik érvényes gépjárművezetői engedéllyel és Magyarországon orvosi alkalmassági vizsgálaton sem vett részt. A vádlott 2017. augusztus 08. napján megjelent az esztergomi okmányirodában, és kérelmezte a nevére szóló olasz vezetői engedély magyar vezetői engedélyre való cseréjét. A kettős állampolgárságú férfi az ügyintézőnek átadott egy hamis olasz vezetői engedélyt, bemutatta a külföldi személyazonosító igazolványát és a magyar lakcímkártyáját, valamint átadott egy egészségi alkalmasságot igazoló hamis orvosi véleményt.

A vádlott által benyújtott hamis iratok alapján kiállításra került egy magyar vezetői engedély, amely azonban valótlan tartalmú, mivel a vádlott nem szerzett soha vezetői engedély kiállításához jogosultságot.

Az elkövetővel szemben az Esztergomi Járásbíróság jogerősen 1 év 6 hónap – végrehajtásban 2 évre felfüggesztett – börtönbüntetést szabott ki.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top