Engedély nélkül tartott fegyvereit lopták el

Engedély nélkül tartott fegyvereit lopták el

Hírek, Kék hírek Comments Off 32

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki úgy bukott le az engedély nélkül tartott fegyvereivel, hogy azokat süttői présházából ellopták, majd a tolvajok a lopott fegyvereket értékesítették, melyet végül a vevőktől a rendőrök foglaltak le.

Egy süttői férfi présházába betörők hatoltak be 2020. február 5-én, onnan vadászpuskát, távcsöveket és használati tárgyakat loptak el.

A tolvajok elloptak két, lőfegyvernek minősülő kispuskát is (egy üzemképes Voere gyártmányú, egy lövetű kispuskát, valamint egy szintén üzemképes, hangtompítóval felszerelt TOZ-8 típusú, egy lövető kispuskát) amelyekre a présház tulajdonosának nem volt fegyvertartási engedélye.

A lopott fegyvereket a tolvajok értékesítették, ezeket az esztergomi rendőrség a vevőktől lefoglalta, amely után a présház tulajdonosa ellen is büntetőeljárás indult a lőfegyverek engedély nélküli tartása miatt.

Az ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt 1 év – 2 év próbaidőre felfüggesztett – börtönben végrehajtandó szabadságvesztést szabott ki. A végzés jogerős.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó / Tatabányai Törvényszék

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top