Újabb helyi siker a birkózó világkupán

Újabb helyi siker a birkózó világkupán

Hírek, Sport Comments Off 36

Korábban írtuk, hogy Korpási Bálint arany-, Lévai Zoltán pedig ezüstérmet nyert vasárnap este. Hétfőn pedig Torba Erik is a dobogóra léphetett.

Mindkét magyar döntős, Torba Erik és Szőke Alex is ezüstérmet nyert a belgrádi birkózó egyéni világkupa-viadal hétfői versenynapján, melyen Kecskeméti Krisztián az ötödik helyen végzett.

Az esti éremosztó programban először a kötöttfogásúak 60 kilogrammos kategóriájában szereplő Kecskeméti lépett szőnyegre. A ceglédi birkózó a délelőtti vigaszági meccsén technikai tussal győzött, a helyosztón viszont nem bírt az Európa-bajnok szerb Kristian Frisszel. A magyar sportoló nagyot küzdött, de nem tudott akciót csinálni és 2-0-ra kikapott.

Nem sokkal őt követte az Európa Játékokon ezüstérmes Torba Erik, aki az orosz Zsambolat Lokjajevvel csapott össze a 63 kiló aranyéreméért. A fináléban a magyar sportoló került 1-0-ás előnybe, a folytatásban viszont kétszer is őt látták passzívnak, az orosz pedig fordított és 4-1-re diadalmaskodott.

Torba sem számított esélyesnek, a 97 kilogrammban szereplő Szőke Alex pedig egyenesen az esélytelenek nyugalmával várhatta döntőjét, ugyanis a lehető legnehezebb ellenfél, a legutóbbi két világbajnokság aranyérmese, a szintén orosz Musza Jevlojev várt rá. A döntőben az ESMTK junior Európa-bajnoka óriásit küzdött, védekezése kiváló volt. Az első menetben Jevlojev hiába próbálkozhatott hosszú ideig lentről, nem tudott akciót csinálni rajta, a másodikban pedig “csak” egy levitelt tudott bemutatni, így végül 3-0-ás sikerrel szerezte meg az első helyet.

A nyolcfős magyar kötöttfogású válogatott egy arany- és három ezüstéremmel zárt Belgrádban. Vasárnap Korpási Bálint megnyerte a 72 kilósok versenyét, Lévai Zoltán pedig második lett a 77 kilósok között.

Kedden egyetlen magyar, a 76 kilogrammban szereplő Németh Zsanett szerepel a szerb fővárosban, ahol eredetileg világbajnokságot rendeztek volna, de mivel számos ország, többek között az Egyesült Államok és Japán is lemondta a szereplését, világkupává minősítették át a versenyt.

Végeredmény:
72 kg: 1. Korpási Bálint
63 kg: 2. Torba Erik
77 kg: 2. Lévai Zoltán
97 kg: 2. Szőke Alex
60 kg: 5. Kecskeméti Krisztián

Forrás: MTI
Fotók: Magyar Birkózó Szövetség – Hungarian Wrestling Federation

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top