Kategóriák: DorogHírekSport

Ők lettek az év sportolói Dorogon

Idén is kihirdették az Év Sportolója díjazottjait Dorogon, viszont a pandémia miatt az elismeréseket csak 2021-ben adják át. Az alábbiakban olvashatják a sportolók bemutatásait.

Díjazottak:

Kollár Alexandra – birkózás: Szandra hozzáállás, birkózás iránti elkötelezettsége példaértékű. A vele egykorú fiúknak is komoly kihívást jelent egy mérkőzés Szaszával. 2020-ban megnyerte Nyugat-Magyarország régiós versenyét, maga mögé utasítva súlycsoportja fiú tagjait is. Januárban az Érden megrendezett ,igen erős mezőnyt felvonultató nemzetközi versenyen állt a dobogó legmagasabb fokára.

Klányi Krisztofer – birkózás: Példaértékű munkavégzés, elkötelezettség, profi hozzáállás. Ez jellemzi Krisztofert.  Ebben az évben kivívta a junior válogatottságot. Sajnos a járvány helyzetnek köszönhetően a világversenyeken nem tudta megmutatni mire képes a nemzetközi mezőnyben. A 2020. évi felnőtt kötöttfogású országos bajnokságon második helyezést ért el.

Bönde Barnabás – vízilabda: Barnabás 2004-es születésű, és már 5 éve egyesületünk tagja! Edzői nagy megelégedésére töretlenül tart fejlődése, hála kiemelkedő számú edzéslátogatásának, és az edzéseken mutatott teljesítményének! Folyamatos célja, hogy legyőzze és tovább emelje elvégzett munkájának szintjét! Fejlödésének ékes példája, hogy bár még most is csak serdülő korú játékos, már több éve stabil tagja a magasabb korosztályoknak is. Góljai, jó játéka és személyisége nélkülözhetetlen a Honvéd-Dorog bármelyik korosztályában!

Maruzs Bence – úszás: Az idei évben szinte csak a Regios verseny volt ahol vegre nem csak az idejuk javitasaert mentunk hanem helyezesert.Eredmények: Régiós Bajnokságon 200m-es pillangón arany érem. 100m pillangón szintén első hely. 200m vegyesen 100m gyorson 200m gyorson 50m gyorson 2. Helyezés. Idei évben megúszott 4 aranyjelvényes szintet. 200m 100m pillangón valamint 100m gyorson és 200m vegyesen.

Vas Máté – vízilabda: Máté 2007-es születése ellenére már a jóval magasabb korú, serdülő keretnek is tagja. Teljesítményét mi sem jelzi jobban, mint az, hogy a 2020-as évben a teljes dorogi vízilabdát tekintve is tartja az egy mérkőzésen lőtt gólok csúcsát! Korosztálya kiemelkedő tagja,edzéslátogatása példaértékű! Edzői, csapatának tagjai méltán tekinthetik példaképnek, jó csapatkapitány! Fényes jövő áll előtte, bízunk benne, hogy hamarosan még magasabb szinten folytathatja pályafutását!

Kovács Hanna – kézilabda: Hanna első osztályos kora óta kézilabdázik a Dorogi ESE korosztályos csapataiban. Az elmúlt években egyre komolyabb játékossá érett. Szélső és átlövő poszton is bevethető, védekezésben alapembernek számít. Gólerős támadó játéka mellett hozzáállásával és társaival kialakított kapcsolatával is példaértékű tagja csapatának.

Hartmann Petra – kézilabda: Petra első osztályos kora óta kézilabdázik a Dorogi ESE korosztályos csapataiban. Gólerős támadó játék és határozott, kemény védekezés a védjegye. Átlövő és irányító posztokon játszik. Csapataiban igazi vezéregyéniség. Az utóbbi években már játékvezetőként is kipróbálta magát.

Jármai Eszter – kézilabda: Eszter negyedik osztályos kora óta kézilabdázik a Dorogi ESE korosztályos csapataiban. Az elmúlt években egyre komolyabb játékossá érett. Megbízható támadó játék és határozott, kemény védekezés a védjegye. Csapatában egyik legmegbízhatóbb ember. Példamutató az edzés munkája és fegyelmezettsége.Jelenleg tagja az NB-II-es felnőtt női csapatnak is.

Kain Adrián – labdarúgás: U11-es csapatunk játékosa nem csak a focipályán, de tanulmányaiban is kiemelkedő teljesítményt nyújtott az idei évben. Állandó és meghatározó tagja a csoportos feladatoknak is, intelligens jellemének is köszönhetően rengeteget fejlődött, számos okleves dícséretet zsebelt be a Bozsik-tornák alkalmával, sőt, több alkalommal példaként emelték ki hozzáállását társai előtt. Az idei szezonban az idősebbek között is kulcsszerepet vállalt, hiszen nélkülözhetetlen tagja az U12-es korosztálynak is.

Janetka Gergely – labdarúgás: Édesapja révén alapvető szálakkal kötődik egyesületünkhöz, melynek köszönhetően évek óta képviseli a dorogi színeket. Az idei szezonban az U13-as csapat tagjaként lépett elő kiemelkedő teljesítménnyel, de tehetsége és elszántsága okán az U14-ben is rendre lehetőséghez jut. Amilyen a pályán, olyan az iskolában is, szorgalmas tanulóként tanulmányai eredményei is kitűnőek.

Fábián-Nagy Balázs – labdarúgás: A több pozícióban is remek teljesítményre képes játékos évek óta nélkülözhetetlen tagja a Dorogi FC korosztályos csapatainak. Tehetsége kitartással, és szorgalommal párosul tanulmányait tekintve is. Alázatos játéka nélkülözhetetlen eleme U19-es csapatunk idei menetelésének, nem kérdéses, hogy nagyon sikeres játékoskarrier állhat előtte, remélhetőleg dorogi mezben.

Kempf Evelin – labdarúgás: Női szakáguk tehetsége mindössze második szezonját tölti a nagypályás labdarúgásban, de elengedhetetlen érdemei voltak U19-es csapatunk 2020-as ezüstérmes teljesítményében. A mindig mosolygós, csupa szív játékos az aktuális szezonra már az első számú gólfelelőssé nőtte ki magát csapatunkban, szorgalma és elszántsága példaértékű a pályán. Tanulmányait kollégistaként végzi remek eredményekkel, amely mellett rengeteget időt fordít arra, hogy a Dorogi FC játékosaként is töretlen legyen fejlődése.

Forrás: dorogisport.hu
Borítókép: 2019-es év sportolói a díjátadó gálán

Megosztás