Idén 776 ittas sofőrrel szemben intézkedtek a rendőrök a megyénkben

Komárom-Esztergom megyében továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak az egyenruhások az ittas gépjárművezetők kiszűrésére. A következőkben a rendőrség felhívását olvashatják.

Megyénkben a rendőrök összesen 776 ittas sofőrrel szemben intézkedtek a 2020. január 1-től november 30-ig terjedő időszakban. A tatabányai járőrök 163, az esztergomiak 125, a komáromiak 134, a tataiak 126, az oroszlányiak 83, a dorogiak 81, míg a kisbériek 64 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból. A mérési eredmények alapján 522 esetben indítottak a sofőrökkel szemben büntetőeljárását, míg 254 alkalommal közigazgatási bírságot szabtak ki. 

A szeszes ital és a bódító hatású szer már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, amelyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést: növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, így nő a baleseti kockázat.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy gépjárművet csak az vezethet, aki nem áll vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt, illetve szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol. 

Az ittasan bekövetkezett balesetek megelőzése érdekében, ha már fogyasztott alkoholt a tömegközlekedési eszközök, taxi igénybevétele vagy a szórakozó társaságban egy aznap este szeszes italt nem fogyasztó „bulisofőr” is megoldást jelenthet.

A rendőrség kéri, hogy saját és mások testi épségének megóvása érdekében ne fogyasszanak alkoholt, mielőtt a volán mögé ülnek!

…..hogy mindenki hazaérjen!

Fotó, forrás: police.hu

Facebook hozzászólások

Bejegyzés módosítva 2020-12-14 12:46

dorogimedence.hu

Leave a Comment
Share
Publikálta
dorogimedence.hu

Recent Posts

Személyi sérüléssel járó baleset történt Esztergomban

Április 21-én, szerdán 15 óra után egy személyautó ütközött össze egy robogóval Esztergomban, a Semmelweis…

2021-04-21

Szemét égett egy tokodi melléképületben

Április 20-án, kedden délelőtt szemét égett egy elhagyatott melléképületben Tokodon, a vasútállomás mellett. Varga Mihály…

2021-04-21

Pályázati pénzből vásárolt hangszert a táti fúvószenekar

Sikeresen bírálták el a Táti Német Nemzetiségi Fúvószenekar azon pályázatát, amelyet tavaly ősszel a Bethlen…

2021-04-21

Erdőtűzoltó járműveket kaptak az önkéntesek

Negyvenhárom önkéntes tűzoltó egyesület felszerelése korszerűsödik a közeljövőben. Köztük a tokodi egyesületé is. Áprilistól Budapesten…

2021-04-21

Vezetői engedély nélkül ittasan motorozott

Április 20-án, kedden késő este a rendőrök Esztergomban, a Damjanich utcában intézkedtek egy segédmotoros-kerékpárral közlekedő…

2021-04-21

Horgászvizsgára felkészítő videó

Horgászvizsgára felkészítő oktatóvideót tett közzé a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége (KEMHESZ). „Mint az ország bármely…

2021-04-21

(C) 2017-2020 dorogimedence.hu

Hírportálunk sütiket használ, kérjük olvassa el az oldal végén található adatvédelmi tájékoztatónkat!