Kategóriák: DorogHírekSport

Az év utolsó mérkőzésén sem tudott nyerni a Dorog

December 13-án, a Labdarúgó NB II 21. fordulójában veszélyesebben kezdett a kiesés rémétől fenyegetett Dorog, ám miután Lovrencsics tizenegyesével megszerezte a vezetést a Soroksár, mintha hitüket veszítették volna a dorogiak. A szünet után Derekas Zoltán gyorsan megduplázta a hazaiak előnyét, s ezzel végleg eldőlt a pontok sorsa.

Az első félidőben a Dorog teljesen egyenrangú partnere volt a hazai együttesnek. Sőt, amennyiben Girsik egy kicsit is határozottabb, könnyedén megszerezhette volna a vezetést is. Nem tette, és ezért nem sokkal később súlyos árat fizetett. A piros-feketék ugyanis összehoztak egy felesleges tizenegyest, Lovrencsics Balázs pedig nem kegyelmezett. A vendégek elsősorban Vígh Ádám fejét keresve próbáltak veszélyt okozni a hazai kapu előtt, de Takács Zsombor és Valencsik Dávid a szünetig sikerrel semlegesítette a dorogiak hórihorgas csatárát.
A szünetben cserélt Milovanovics Dejan: a megsérült Gárdos helyére Csernik lépett vissza, elé pedig érkezett a fiatal Tóth Dominik. Mindez nem érződött a hazaiak játékán, továbbra is rendkívül stabilak voltak hátul, elől pedig egy újabb pontrúgást követően még növelték is előnyüket. Beliczky pályára lépéséve ugyan veszélyesebbé vált a Dorog, de végül még szépítenie sem sikerült. A hazai gárda a látottak alapján teljesen megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

LABDARÚGÓ NB II – 21. FORDULÓ
SOROKSÁR SC–DOROGI FC 2–0 (1–0)
Szamosi Mihály Sporttelep,
zárt kapuk. Vezeti: Nagy Norbert (Szilágyi Norbert, Bertalan Dávid)
SOROKSÁR: Varga Á. – Gárdos (Tóth D., 46.), Takács Zs., Valencsik, Vida – Huszák, Derekas – Szerető (Ladányi, 92.), Orosz M. (Lipcsei K., 92.), Csernik – Lovrencsics B. (Erdélyi, 86.) Megbízott edző: Milovanovics Dejan
DOROG: Mursits – Nyíri, Lénárt, Berkó, Zabari (Szerencsi, 70) – Zuigéber, Mészáros Á., Nagyházi, Papp M. – Girsik (Beliczky, 70.), Vígh Á. Vezetőedző: Fenyvesi László
Gólszerző: Lovrencsics B. (34. – 11-esből, Derekas (59.)

A mérkőzés részletei>>

Forrás: nemzetisport.hu