Kategóriák: HírekKomárom-Esztergom

Jelentős források érkezhetnek Komárom-Esztergom megyébe

Pénteken a megyeházán vendégeskedett dr. Navracsics Tibor, az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztosa.

Navracsics Tibor találkozott Popovics Györggyel, a megyei közgyűlés elnökével, Szücsné Posztovics Ilonával, Tatabánya polgármesterével, illetve Czunyiné dr. Bertalan Judittal és Bencsik Jánossal a térség országgyűlési képviselőivel, később pedig a megyei kereskedelmi és iparkamara vezetőivel.

Navracsics Tibor így foglalta össze látogatása célját: 2021. január elsején indul az új tervezési időszak az európai uniós források felhasználása terén. Ez vonatkozik a többéves kerettervre és a gazdasági újjáépítési csomagra is. A Magyar Kormány úgy döntött, hogy az eddigiekhez képest fokozottabban koncentrál a regionális gazdaságfejlesztésekre. Én magam az Északnyugat-magyarországi vagyis az Észak-dunántúli gazdaságfejlesztési övezetnek a kormánybiztosa vagyok, s ennek keretében jöttem most Tatabányára. A célunk az, hogy egy olyan fejlesztési tervet állítsunk össze az Észak-Dunántúlra és ezen belül Komárom-Esztergom megyére, ami reflektál a helyi igényekre. Azokat a fejlesztéseket szeretnénk elindítani, amikre valóban szüksége van az itteni térségnek.

Popovics György a megyei közgyűlés elnöke elmondta, hogy örül az új lehetőségnek, a megye felkészült, a lehetséges finanszírozandó projekteket összegyűjtötte. Reméli, hogy jövőre a program elindulhat és forrásokhoz juthatnak a gazdaság és a közszféra szereplői.

Fotó, forrás: KEMÖH