A motorblokk azonosítójelét hamisította meg

A motorblokk azonosítójelét hamisította meg

Hírek, Kék hírek Comments Off 36

Jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki egy autó motorblokkjának az azonosító jelét meghamisította, majd a gépjárművet így értékesítette.

A vádirat szerint a vádlott autószerelő vállalkozóként dolgozik az Esztergomhoz közeli településen. A férfi 2020. januárjában megvásárolt egy személygépkocsit, amely motorhibás volt. Az autószerelő férfi 2020. január 28. és 2020. július 23. közötti időben Pilisjászfalun megvásárolt egy ismeretlen azonosító számú motorblokkot, amelynek egyedi azonosító jelét a műhelyében lecsiszolta, majd a személygépkocsihoz tartozó azonosító számot pontozóval beütötte a motorblokkba.

A vádlott ezt követően a hamisított azonosító jelű motort beszerelte a gépkocsiba, majd a gépkocsit értékesítette egy vevőnek, aki azt 2020. július 24. napján eredetiségvizsgálatra vitte, ahol megállapították a motorszám karaktereibe történt szándékos beavatkozást.

Az ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság a férfit tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben 1 év 8 hónap, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. A végzés végleges.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top