Kategóriák: DorogHírek

Menetrendi változások december 13-ától

Korábban írtuk, hogy a dorogi intermodális csomópont (DIMCS) 2020. december 13-ától történő üzembe helyezése miatt egyes autóbuszvonalak járatai kismértékben módosulnak. Kigyűjtöttük a menetrendeket.

Az alábbiakban felsorolt járatok 2020. december 13-ától a dorogi vasútállomás érintésével közlekednek, így kedvezőbben csatlakoznak majd a vasúti járatokhoz:

1784 Ajka – Veszprém – Tatabánya – Esztergom: az 5:05-kor Ajkáról Esztergomba közlekedő járat Dorog, Városházától módosított menetrend szerint közlekedik. A járat nem érinti Esztergom, Arany János utca megállóhelyet, de megáll Dorog, Vasútállomás és Esztergom, Kassai utca megállóhelyeken. A 15:10-kor Esztergom, Vasútállomástól Ajkára közlekedő járat megáll 15:16-kor az Esztergom, Kassai utca, és 15:20-kor a Dorog, Vasútállomás megállóhelyeknél.

Továbbá az Esztergomi Intermodális Csomópont megközelítésében történt útvonalmódosítás miatt számos autóbuszvonal járatai a város területén módosított részmenetidőkkel közlekednek, valamint jellemzően korábban indulnak a 800-as és 880-as vonal járatai Esztergom, vasútállomásról Budapest felé.

Mindemellett a 8546-os számú Nyergesújfalu – Nagysáp – Epöl, 8544 Esztergom – Tát (rövid út) – Mogyorósbánya – Nyergesújfalu – Süttő, 8411 Tatabánya – Tát (rövid út) – Esztergom vonalakon kismertékben módosul a menetrend.

A Volánbusz megállóhely nevet is módosít a térségünkben. Az Esztergom, Somogyi Béla utca megállóhelyet Esztergom, Sugár útra kereszteli át.

Forrás: volanbusz.hu