Kategóriák: Hírek

Elbontják a vízparti horgászkunyhókat

A vízügyi igazgatóság felhívta a figyelmet az illegálisan épített, vízparton lévő építmények bontására. Aki ezt elmulasztja, annak a hatóságok bontják el a kunyhóját a benne lévő tárgyakkal együtt – írja a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége a közösségi oldalán.

November végén az Érted tettem Duna csoport tagjai, illetve az Észak-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság (ÉDUVIZIG) nagyszabású akciót szerveztek, melynek keretében Komáromtól egészen Pilismarótig megtisztították a folyópartot a szeméttől. Vélhetően akkor több, illegális építményre, horgászkunyhóra is bukkantak a vízügyi szakemberek, melyeket le fognak majd bontani.

A KEMHESZ felhívja a horgászok figyelmét az engedélyben található környezetvédelmi, halvédelmi, természetvédelmi és vízügyi előírás 20. pontjára is, ami a következő képen szól: a Duna-szakaszon horgászállást (stéget) építeni tilos, ugyancsak tilos foglalt, vagy jelölt helyet létesíteni. A bedobás helye bójával kizárólag a horgászat időtartamára jelölhető meg.

Fotó: KEMHESZ
Forrás: KEMHESZ / hidlap.hu