80 óra közmunkára ítélték a fiatal telefontolvajt

Az Esztergomi Járásbíróság jogerősen 80 óra közérdekű munka büntetésre ítélte azt a fiatalkorú férfit, aki a mobiltelefont a dobozából úgy vette ki, hogy az áruvédelmi etikettet szétrágta, ezután a telefont zsebébe rejtve fizetés nélkül távozott az esztergomi üzletből.

A vádirat szerint a 2020. július 2. napján a fiatalkorú férfi az esztergomi műszaki üzletben úgy lopott el egy darab 29.999,- Ft értékű mobiltelefont, hogy az áru védelmére szolgáló, a dobozon lévő ún. pók etikettet előbb a fogával szétrágta. Ezután a dobozból a telefonkészüléket kivette, a dobozt az áruvédelmi eszközzel együtt az üzlet területén hagyta, a telefont pedig zsebre tette.

A férfi az üzletből fizetés nélkül távozott, ezután észlelte, hogy a biztonsági őr őt figyeli, ezért a telefont az áruház üzletsorán lévő lottózó asztalára letette, majd eltávozott onnan. Az áruház biztonsági őrei a fiatalkorút intézkedés alá vonták és az esztergomi rendőrök kiérkezéséig visszatartották, a telefonkészüléket visszavették.

Az ügyészségnek a vádiratban írt indítványa alapján a vádemeléskor már nagykorú férfit az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben 80 óra közérdekű munka büntetésre ítélte. A büntetővégzés jogerős.

Fotó, videó, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség