Kategóriák: DorogHírekSport

Két hónap után tudott nyerni a Dorog

Megszakította két hónapja tartó nyeretlenségi sorozatát a Dorog, amely Tóth Barnabás, Csillag Dárius, valamint Vígh Ádám találatával háromgólos győzelmet aratott a koronavírus sújtotta Kaposvári Rákóczi ellen a labdarúgó NB II 19. fordulójában, november 29-én, vasárnap.

Nehéz helyzetben lévő csapatok találkoztak Dorogon, a házigazda ugyanis legutóbbi kilenc mérkőzésén összesen két pontot gyűjtött, míg a vendég Kaposvár felkészülését hetek óta nehezíti a pandémia. A somogyiak ezúttal is utánpótláskorú labdarúgókkal a keretben léptek pályára, a felnőttek közül csupán Nemanja Andrics, Ur László, valamint Varjas Zoltán maradt hírmondónak.

Az esélyeknek megfelelően az első félidőben a dorogiak akarata érvényesült a pályán, de sokáig inkább meddő mezőnyfölényről beszélhettünk, mintsem hatalmas nyomásról. Az első igazán nagy helyzet az előrehúzódó Dlusztus András előtt adódott, aki Csillag Dárius tanári beadása után tisztán fejelhetett, Laky László azonban bravúrral szögletre ütötte a labdát. A sarokrúgást követően aztán Vígh Ádám káprázatos, ollózós mozdulattal a keresztlécet találta el, majd a félidő hajrájában Girsik Áron lövése is a kapufán csattant. A kihagyott helyzetek kis híján megbosszulták magukat, ám a túloldalon Nemanja Andrics centikkel célt tévesztett, így gólnélküli döntetlennél fordultak a csapatok.

A szünet után magasabb sebességi fokozatra kapcsolt a házigazda, amelynek hamar meg is lett az eredménye, Beliczky beadásánál Tóth Barnabásra nem figyeltek a kaposvári védők, a dorogi középpályás fejese pedig Laky kesztyűjéről csorgott be a bal alsó sarokba (1–0). A fiatal kaposváriak a folytatásban sem tudtak ritmust váltani, továbbra is a dorogiak elképzelése szerint zajlott a játék, az utolsó negyedórába lépve pedig óriási góllal duplázta meg előnyét Fenyvesi László együttese, Csillag Dárius jó harminc méterről, szabadrúgásból tekert a bal felső sarokba (2–0). Két perccel később Vígh Ádám gólja végleg eldöntötte a nyitott kérdéseket, győzelmével a Dorog két hónapja tartó nyeretlenségi sorozatot zárt le, de a kaposvári fiatalokat is dicséret illeti a tisztes helytállásért (3–0).

LABDARÚGÓ NB II – 19. FORDULÓ
DOROGI FC–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC 3–0 (0–0)
Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Görög Márió (Aradi József, Kulman Tamás)
DOROG: Mursits – Beke, Dlusztus, Lénárth, Szerencsi – Csillag (Zuigéber, 81.) – Girsik (Váli, 87.), Tóth B. (Berkó, 87.), Mészáros Á. (Nagyházi, 81.), Beliczky – Vígh Á. Vezetőedző: Fenyvesi László
KAPOSVÁR: Laky – Tratnyek, Ur, Nagy T., Fridrich (Fehérvári, 80.) – Varjas Z. – Sólyom (Dömötör, 80.), Balog (Ladányi, 69.), Erdei, Borbély (Orsós, 63.) – Andrics. Megbízott edző: Kostorják Zsolt
Gólszerző:
Tóth B. (49.), Csillag (77.), Vígh Á. (79.)

A mérkőzés részletei>>

Forrás: nemzetisport.hu