Folytatódik a Látni és látszani kampány Esztergomban is

Folytatódik a Látni és látszani kampány Esztergomban is

Esztergom, Hírek Comments Off 178

Az országos program két állomása a megyében Tatabánya és Esztergom.

Az ORFK-Országos Baleset-megelőzési Bizottsága idén is meghirdette a Látni és látszani 2020 elnevezésű közlekedésbiztonsági kampányát, ami október 19-től december 6-ig tart. Komárom-Esztergom megyében két helyszínen, Tatabányán és Esztergomban az OMV benzinkutakon adnak az egyenruhások hasznos tanácsokat az őszi-téli közlekedéssel kapcsolatban. Ugyanakkor a szakemberek ellenőrzik a járművek világítóberendezését, az ablaktörlő lapátokat és megvizsgálták a gumiabroncsok állapotát.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a téli időjárási-, látási- és útviszonyok miatt fokozott veszélyhelyzettel kell szembenéznie a közlekedőknek.  

A járművezetők indulás előtt minden esetben ellenőrizzék a gépjármű világító berendezéseit, az akkumulátort, a hűtőfolyadékot, az ablakmosót és az ablaktörlő lapátokat! Hasznos lehet, ha az autóban zárak és szélvédő lefagyását gátló folyadék, tisztítókefe, jégkaparó is van! Nagyon fontos és időszerű a téli gumiabroncsok felszerelése, mert a csúszós útszakaszokon a nyári gumi nem megfelelő tapadása balesetveszélyes helyzeteket idézhet elő.

….hogy mindenki hazaérjen!

Forrás: police.hu

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top