Kategóriák: DorogHírekSport

Folytatás immár kiesőhelyről a hétközi 18. fordulóban

Változatlanul tart csapatunk vesszőfutása, s miután vasárnap hazai pályán a Vasas ellen is veszítettek a dorogiak, így a szerdai bajnokira már potenciális kiesőként lépnek pályára az otthonában igen veszélyes Ajka vendégeként – Szabó Gyula cikke.

Az elmúlt fordulóban a Vasas elleni 2-0-ás vereséggel tovább fokozódott a Dorog bajnoki gyötrelme. Az elmúlt 8 mérkőzés során a mindössze 2 pontot szerző mieink igen veszélyes helyzetbe kerültek és most már kiesőhelyen állnak. Sajnos semmilyen formában sem sikerült javulni, hiszen még becsületgólra sem tellett, s az angyalföldiek meglehetősen simán vihették el mindhárom pontot Dorogról úgy, hogy különösebben meg sem tudtuk szorongatni ellenfelünket.

Sajnos jellemző és egyre megszokottabb látvány: A labda a mi kapunkban – ezúttal a Vasas ellen (forrás: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport)

A 17. forduló ezúttal fekete hétvégét hozott a dobogós csapatok számára és nem sokon múlott, hogy mindhárom alakulat vereséggel zárja a mérkőzéseit. A 2. helyen álló Budaörs a kiesés rémétől fenyegetett újonc Szentlőrinc vendégeként kapott ki 1-0-ra, míg a 3. helyen álló Gyirmót a városi rangadót bukta csúfosan az ETO ellen, 4:1 arányban. A Debrecen sem brillírozott Csákváron, s amennyiben a hazaiak gólfelelőse, Daru Bence kicsit higgattabb, esetleg szerencsésebb, úgy a Lokinak reszeltek volna, ugyanis Daru vezető gólját követően a 65. percben 11-esből duplázhatott volna, ám a büntető kimaradt, míg a hajdúságiaknak sikerült egyenlíteni, ezzel egy pontot mentve az egyre magabiztosabb sárga-kékek ellen. Dorogi szempontból a lehető legrosszabb eredmények születtek ezen találkozókon, hiszen mindhárom csapat közvetlen rivális a veszélyzónában és valamennyien ponttal, sőt pontokkal gyarapodtak. A teljesség kedvéért a Szeged simán nyert 2-0-ra Nyíregyházán, a Siófok pedig 1-0-ra Békéscsabán. Ezzel a mieink nem csak kieső pozícióba, de jelentős lépéshátrányba is kerültek a teljes alsóházzal szemben. 1-1-re végződött a Kazincbarcika-Szolnok mérkőzés, míg a Haladás 1-0-ra nyert a DEAC vendégeként. A menetelő pécsiek ezúttal úriasan, játék nélkül gyűjtötték be a győzelmet 3-0-ás gólaránnyal, az ellenük ki sem álló Kaposvárral szemben.

Szerdai ellenfelünk egy változatos és helyenként színvonalas mérkőzen 2-2-es döntetlenre végzett a Soroksár otthonában. A bakonyi alakulat sokáig az elithez tartozott és nem csak szorgalmasan söpörte be a pontokat, de ontotta a gólokat is. A Szentlőrincek négyet, a Csákvárnak ötöt vágtak, s bár kikaptak a listavezetőtől, de azért rúgtak ellenük hármat Debrecenben. Idővel az ajkaiak csillaga is lefelé kezdett áldozni, s többek között odahaza futottak bele egy durva 5-1-es zakóba a Budaörs ellen, azonban még ennek ellenére is tekintélyt parancsoló, ha otthon lépnek pályára. A jelenlegi helyzetben igazi 6 pontos meccsként harangozhatnánk be a két fél mérkőzését, ám csak elviekben az. A dorogiak egy széteső, hitehagyott gárda képében tetszelegnek és sajnos vendéglátóinknak nem kell túlságosan izgulniuk. Kiváló és hatékony csatársorukkal szemben nálunk a kevés számú támadó is mélyen maga alatt van és reménytelen gólínségben szenvednek. Védekezésben is igen szellőssé váltunk, s kapusaink – élén Mursits Rolanddal -, képtelenek bravúrjaikkal ellensúlyozni a védelem súlyos és végzetes megingásait. Csak tűnődni lehet azon, vajon hova tűnt az a csapat, amely alig két hónapja bravúsos győzelmet aratott a Haladás otthonában, vagy amely tanítani való módon játszott Nyíregyházán és otthon a Győri ETO ellen? Ennyire kilátástalan helyzet még nem adódott az elmúlt öt NB II-es évad során, mi több, összehasonlíthatatlanul más lett minden. Kár is volna ócska szófordulatokkal és megkopott szlogenekkel élve „a remény hal meg utoljára” és „a labda gömbölyű” elemekkel ámítani önmagunkat. Azt mindenkinek nem csak éreznie, de pontosan tudnia is kell, hogy újabb vereséggel hosszútávon kibéreljük a kiesőhelyet és a magunk sírját ássuk. 

Még a két csapat egymás elleni mérlegében sem igazán kapaszkodhatunk most, amely alapján az eddig 11 mérkőzésen 5 dorogi győzelem, 4 döntetlen és 2 vereség; 15:9-es gólaránnyal született. Idegenbeli mérlegünk ellenük: 6 meccsből 2 győzelem, 3 döntetlen és 1 vereség; 10:6-os gólarány. Legutóbb tavaly november 10-én, szintén Ajkán találkoztak egymással, ahol ítéletidőben és irreális pályaviszonyok közepette is egy élénk, kifejezetten jóiramú mérkőzést vívtak, ahol a gólnélküli döntetlen mellett a mieink közelebb álltak a győzelemhez. Az ajkaiak adtak némi ízelítőt nekünk magukból már idén is, hiszen a két csapat a bajnokság főpróbáján a nyáron Dorogon mérte össze erejét és felkészültségét, s bár sikerült 1-1-re hozni az eredményt, a vendégek sokkal meggyőzőbbek, veszélyesebbek és erőteljesebbek voltak.

A legutóbbi Ajkán vívott mérkőzésünk, amely sokkal inkább vízilabda jelleget öltött a hatalmas esőzések miatt (forrás: VEOL.hu)

A mérkőzést változatlanul zártkapuk mögött rendezik, november 25-én, szerdán 18:00 órai kezdettel. Az időpont ugyan a jelenleg érvényben lévő esti kijárási tilalomnak ellentmond, de ezidáig nem történt változtatás.

Szabó Gyula

Megosztás