Esztergomi és nyergesújfalui alkotást is díjaztak

Több mint hetven alkotás érkezett az Országos Tűzmegelőzési Bizottság védnöksége alatt megtartott 2020-as alkotói pályázatra. A díjátadó ünnepséget – szűk körben – november 23-án, hétfőn rendezték meg.

A 6-10 éves korosztályban Bank Luca Regina, a nyergesújfalui Kernstok Károly Általános Iskola tanulója alkotásával a 2. helyen végzett.


Bank Luca rajza

A 15-18 éves korosztályban pedig Barcsai Bálint, az esztergomi Montágh Imre EGYMI tanulója 3. helyezést ért el rajzával.


Barcsai Bálint rajza

A pályázatra a tűzoltó hivatás bemutatásával, a tűzesetek, káresemények megelőzésének fontosságát kiemelő alkotással, vagy bármilyen más, ötletesen elkészített, a tűzvédelem fontosságát hangsúlyozó művel lehetett jelentkezni. A pályaművek zsűrizését a Tatabányai Múzeum és a Jászai Mari Színház részéről felkért műértők végezték. A művek közül idén szabadkézi rajz kategóriában három korcsoportból, míg irodalmi alkotás kategóriában két korcsoportból kerültek ki a díjazottak. A megyei forduló díjátadóra idén a járványügyi szabályoknak megfelelően csak szűk körben, az elismerések egyesével való átadásával volt lehetőség. 

Díjazottak listája>>

A győzteseknek, a díjazottaknak ezúton is gratulálunk!

Fotók, forrás: Katasztrófavédelem / Országos Tűzmegelőzési Bizottság