Tokodaltárón az iskola, Dágon az iskolai tornaterem újulhat meg

Tokodaltárón az iskola, Dágon az iskolai tornaterem újulhat meg

Hírek, Tokodaltáró Comments Off 76

Idén először lehetett pályázni iskolák és iskolai tornatermek fejlesztésére a Magyar Falu Programban. Térségünkből a nyertesek között a tokodaltárói és a dági iskola szerepel.

Az iskolák felújítását és korszerűsítését, illetve az ezzel kapcsolatos berendezések, eszközök beszerzését támogató pályázaton – a rendelkezésre álló ötmilliárd forint keretösszegből – a Miniszterelnökség 166 nyertest hirdetett. A nyertes pályázatok között a tokodaltárói általános iskola épületének korszerűsítése is szerepel, melyre mintegy 21 millió forint támogatást ítéltek meg.

A vidéki kistelepüléseken lévő, elavult állapotú iskolai tornatermek, tornaszobák fejlesztésére két és fél milliárd forintot fordít a kormány, amelyből 93 darab nyertes pályázatot támogat. Itt a nyertesek között térségünkből a dági általános iskola szerepel, akik mintegy 20 millió forintból újíthatják meg a tornatermüket.

Az iskolák és az iskolai tornatermek felújítása pályázaton a Magyar Falu Program keretein belül a területileg illetékes tankerületi központok jelentkezhettek, az 5000 fő, vagy ez alatti állandó lakossal rendelkező településeken.

Forrás: kormany.hu / MTI

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top