Letartóztatásban marad a 85 éves sértettet kirabló férfi

Letartóztatásban marad a 85 éves sértettet kirabló férfi

Esztergom, Hírek, Kék hírek Comments Off 53

Az Esztergomi Járásbíróság három hónappal meghosszabbította előzetes letartóztatását annak a rablónak, aki tavasszal Esztergomban egy 85 éves férfit hátulról leütött, majd annak kézitáskáját erővel elvette.

Az indítvány szerint a férfi 2020. március 15-én 20 óra 50 perc körüli időpontban Esztergomban a járdán gyalogosan közlekedő 85 éves sértett férfit hátulról nagy erővel a tarkóján megütötte és meglökte. A sértett a földre esett, a fejét kövezetbe beverte. Az elkövető ekkor a sértett bal vállán keresztülvetett  kézi táskát egy mozdulattal letépte a sértett válláról, melynek során a vállpántot tartó csatok kiszakadtak. A birtokba vett táskával a férfi a helyszínről elszaladt.

A 85 éves sértett a sötét utcán hátulról, meglepetésszerűen, nagy erővel ért támadást korlátozottan volt képes elhárítani.

Az elkövező által jogtalanul eltulajdonított gyöngyvászon táskában voltak a sértett személyes iratai,  kulcscsomója, mobiltelefonja, bőr pénztárcája.

A rablás elkövetési értéke 14.600,- Ft, amely részben megtérült figyelemmel arra, hogy a nyomozó hatóság a kézitáskát, az irattartóban tárolt közokiratokat, a kulcscsomót és a pénztárcát megtalálta és azt a sértettnek visszaadta.

A férfi cselekménye 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az elkövető letartóztatását az ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság 2020. május 29-én rendelte el a bűnismétlés veszélye miatt. 

Az ügyészség újabb indítványa alapján a nyomozási bíró az elkövetőt a mai napon meghallgatta, majd ezt követően meghozott végzésével a letartóztatás határidejét 2021. február 28-ig meghosszabbította.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó / Tatabányai Törvényszék
Fotók: police.hu

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top