Kategóriák: DorogEsztergomHírek

Két dorogi és egy esztergomi alapítványt támogat a Tesco

A Tesco idén szeptemberben már nyolcadik alkalommal hirdette meg az „Ön választ, mi segítünk” elnevezésű közösségi pályázati programját. A megszokottak szerint az áruházakban leadott szavazatok döntöttek volna a támogatás mértékéről, de most minden sikeres pályázó egyenlő támogatást kap.

Az áruházlánc felhívására rekordszámú jelentkezés érkezett, ami jól mutatja, mekkora szükség van a támogatásra. A szokásos menetrend szerint a Tesco a vásárlók bevonásával választaná ki, melyik pályázó mekkora összegű támogatásban részesüljön, azonban az eredetileg decemberre tervezett áruházi szavazás a járványhelyzetre tekintettel, a vásárlók és munkatársak biztonsága érdekében elmarad. A Tesco viszont úgy döntött, valamennyi továbbjutó pályázatot ugyanakkora összeggel honorál, hogy minél több, gyerekeket, családokat, időseket és rászorulókat támogató, környezetvédő, fejlesztő és oktatási program valósulhasson meg, illetve, hogy pénzügyi segítséget nyújthasson a vírus elleni védekezéshez szükséges eszközök és felszerelések beszerzéséhez is.

Így mind a 181, a szakértők által kiválasztott szervezet 250 000 forint hozzájárulást kap projektje megvalósításához. Az áruházlánc ezzel összesen több mint 45,5 millió forintot fordít a közösségek támogatására országszerte.

A 46-os körzetben (esztergomi és dorogi áruház), az alábbi szervezetek projektjei kapnak támogatást:

  • Határtalan Szív Alapítvány (Esztergom) – Családi nap az egészség és a közösség jegyében
  • Dorogi Szénmedence Sportjáért Közalapítvány (Dorog) – Mozdulj Dorog! Irány a skatepark!
  • Zöld Levelecske Nyílt Alapítvány (Dorog) – A gyermeki képességek fejlesztésével az esélyegyenlőségért

„Az ’Ön választ, mi segítünk’ program valamennyi eddigi fordulójában örömmel láttuk, hogy milyen kreatív kezdeményezésekkel jelentkeznek a pályázók, hogy segítsék közösségeik fejlődését. Az idei év mindannyiunk számára megterhelő volt, és különösen súlyosan érintette a kisebb szervezeteket és a rászoruló csoportokat. Ugyan ezúttal a döntést biztonsági okokból nem adhatjuk vásárlóink kezébe, mégis rendkívül fontosnak tartjuk, hogy támogassuk a kis helyi közösségek fejlődéséhez hozzájáruló projektek megvalósulását” – mondta el Hevesi Nóra, a Tesco Magyarország kommunikációs vezetője.

A szakértő zsűrinek ezúttal sem volt könnyű dolga, hiszen rengeteg színes és kreatív pályázat közül kellett kiválasztani a továbbjutókat. Ilyen volt például a mókusodúk kihelyezését és rózsakapuk építését célzó kezdeményezés és az idősotthonban élők testmozgását támogató projekt is. A program támogatásával megvalósulhat még többek között felső tagozatosok számára különböző szakmák kipróbálást lehetővé tevő nyári tábor, szabadtéri tanterem, fiatalok animátor képzése, de számos játszótér, óvoda- és iskolaudvar felújításához, magaságyások és mezítlábas ösvények telepítéséhez, valamint a vírussal kapcsolatos tájékoztató és segítő feladatok, valamint fertőtlenítő és takarító eszközök beszerzéséhez is kértek és kaptak támogatást a jelentkezők.

Forrás: Tesco-Global Áruházak Zrt.

Megosztás