Kategóriák: DorogHírekSport

A Vasassal sem bírt a Dorog

Az angyalföldiek vasárnap kora délután kétgólos győzelmet arattak Dorogon. A végeredmény már az első félidőben kialakult, Radó András mellett Feczesin Róbert volt eredményes.

A pandémia mindkét csapat háza táján felütötte fejét, ami a dorogi kezdőcsapatban hat változtatást is eredményezett, míg a vendégeknél először kapott lehetőséget a szeptemberben igazolt Otigba Kenneth.

Kisebb dorogi lehetőségekkel indult a mérkőzés, vezetést mégis az angyalföldiek szereztek, mindössze hat perc elteltével Radó András szép szóló végén talált Mursits Roland kapujába (0–1). A vendégek fokozatosan átvették az irányítást, amely idővel helyzetekben is megmutatkozott, Feczesin Róbert fejese a kapufán csattant, míg Pátkai Máté és Balajti Ádám lövése is egy bevetődő védőről vágódott le. A korábban a dorogiakat is irányító Schindler Szabolcs jól megszervezte csapata védekezését, így a dorogiak csak elvétve tudtak a védelem mögé kerülni, s a légteret is uralták a Vasas játékosai. A legnagyobb hazai lehetőséget a félidő derekán jegyezték fel fel, Jova Levente hibája után a hosszú oldalon érkező Tóth Barnabás az oldalhálóba lőtt. Három perccel a szünet előtt a vendégek Feczesin Róbert révén második nagy helyzetüket is gólra váltották, így kétgólos előnnyel vonulhattak pihenőre (0–2).

A második játékrészben a Vasas már elsősorban előnye megtartására, és a biztos védekezésre koncentrált, a Dorog pedig hiába küzdött becsülettel, játékából hiányzott a gólszerzéshez szükséges átütőerő. A játék képe alapján az angyalföldiek álltak közelebb az újabb találathoz, Silye Erik és Feczesin Róbert összjátéka után utóbbi lövését a kapu előterében blokkolták, majd Otigba Kenneth csúsztatását kellett fognia Mursits Rolandnak. A túloldalon a csereként beállt Girsik Áron megmozdulásai jelentettek némi veszélyt, de csodát a romániai támadó sem tudott tenni, így a Vasas a lefújásig megőrizte kétgólos előnyét.

A dorogiak szeptember 27-e óta nem tudtak győzni az NB II-ben.

LABDARÚGÓ NB II – 17. FORDULÓ
DOROGI FC–VASAS FC 0–2 (0–2)
Dorog,
Buzánszky Jenő Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Kovács J. Zoltán (Bertalan Dávid, Kiss Balázs)
DOROG: Mursits – Nyíri (Nagyházi, a szünetben), Rjasko, Berkó, Papp M. – Lénárt, Tóth B. – Beliczky (Beke, 67.), Mészáros Á., Csillag (Szerencsi, 67.) – Vígh Á. (Girsik, a szünetben). Vezetőedző: Fenyvesi László
VASAS: Jova – Terbe, Szilágyi, Otigba, Silye – Hidi M. S. – Kovács M. (Pekár, 79.), Pátkai (Ujvárosi, 89.) – Radó (Szedlár, 70.), Feczesin (Szatmári L., 79.), Balajti (Vernes, 70.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs
Gólszerző: Radó (6.), Feczesin (42.)

A mérkőzés részletei>>

A mérkőzés itt nézhető vissza:

 

Forrás: nemzetisport.hu
Borítókép: Dorogi FC Facebook oldala