Lőtéri lopás miatt felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték

Az Esztergomi Járásbíróság 4 hónap – végrehajtásban 1 évre felfüggesztett – fogházbüntetésre ítélte azt a férfit, aki tavaly decemberben az esztergomi lőtérről fegyvereket és egyéb tárgyakat lopott. A férfi társa azonban nem jelent meg az ülésen, így az ő esetében az ügy elkülönítve folytatódik.

A vádirat szerint a két budapesti férfi 2019. december 11-én a déli órákban az esztergomi lőtér nem zárt épületébe jogtalanul behatolt, majd az egyik tároló helyiségből magukkal vittek 1 darab dobozt a benne lévő mérőszalaggal, kötéllel, gyorskötözőkkel és elektromos csatlakozókkal összesen 7.550 Ft értékben.

A férfiak kora délután ismét megjelentek a lőtéri épületben, és  magukhoz vettek 1 darab  150.000 Ft értékű hatástalanított gépkarabélyt, valamint 1 darab 150.000 Ft értékű hatástalanított golyószórót. Az ellopott tárgyak együttes értéke 307.550 Ft, a lopással okozott kár a nyomozás során lefoglalással megtérült.

Az előkészítő ülésen az a férfi jelent meg, akivel szemben az ügyészség végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetésre tett indítványt.

Az Esztergomi Járásbíróság a 2020. november 20-án megtartott előkészítő ülésen az egyik férfit jogerősen 4 hónap – 1 évre felfüggesztett – fogházbüntetésre ítélte, a másik férfi azonban az ülésen nem jelent meg, így az esetében az ügy elkülönítve folytatódik.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék