Volt párját zaklatta és bántalmazta

Zaklatás, magánlaksértés és testi sértés miatt nem jogerősen 3 és fél év börtönbüntetésre ítélték azt a leányvári férfit, aki rendszeresen zaklatta, valamint egy alkalommal bántalmazta is volt párját.

A vádirat szerint a férfi és a nő 2017 májusától 2018 szeptemberéig szerelmi viszonyt folytattak, melynek a sértett vetett véget. Ezt a férfi nem akarta elfogadni, ezért személyesen és minden kommunikációs csatornán igyekezett a sértettel felvenni a kapcsolatot – annak folyamatos elutasítása ellenére -, és rábírni arra, hogy folytassák a viszonyukat.

A férfi 2018. szeptember 3-tól 2019. január 2-ig 118 esetben hívta telefonon a nőt, több üzenetet is küldött neki. A kapcsolatfelvételek során a férfi bűntudatot igyekezett kelteni a sértettben, továbbá öngyilkossággal, illetve a nő lányainak bántalmazásával fenyegetőzött. 

A vádlott többször személyesen is felkereste a sértettet, egy alkalommal a sértett háza előtti 10-es számú főút közepére feküdt, miközben folyamatosan kiabált. A vádlott 2019. február 11-én 13 órakor a sértettet a leányvári kultúrotthonban az egyik rokona temetése utáni toron kereste, innen a gyászolók küldték el a férfit. 

A férfi távcsővel és infrakamerával figyelte a nőt a lakása közelében, és ahova követte őt.

Az elkövető 2019. január 31-én 22 óra 20 perckor a sértett leányvári házának udvarára, és a garázsba a sértett akarata ellenére bement, ott a nőre támadt, test szerte ütlegelte, az elszenvedett sérüléseket okozó bántalmazás alkalmas volt 8 napon túli sérülés okozására.

Az ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság a férfit tárgyaláson meghozott határozatával 3 év 6 hó börtönbüntetésre, és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője felmentésért és enyhítésért fellebbezett.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó / Tatabányai Törvényszék