Kategóriák: DorogHírek

Levegő fertőtlenítő berendezéseket kaptak a dorogi oktatási intézmények

Dorog Város Önkormányzata, a vírus terjedésének megakadályozása érdekében levegő fertőtlenítő berendezéseket vásárolt a dorogi iskolák és óvodák részére.

Az önkormányzat összesen több mint 100 darabot rendelt ebből a berendezésből. Az eszközöket az óvodákba már eljuttatták, az iskolákba pedig jelenleg is kiszállítás és beüzemelés alatt vannak a készülékek.

Az intézményekbe szállított „Killer 200” típusú 230 Voltról üzemeltethető berendezések alapvető feladata a levegőben lévő baktériumok, gombák, vírusok elpusztítása és ezzel a levegő fertőtlenítése. Az eszköz működtetése viszonylag egyszerű, hiszen egy gomb található csak rajta. A 1300x300x300 mm méretű eszközben 2×30 Wattos germicid fénycső található. A germicid fénycső a vegyi módszer korszerű és környezetbarát alternatívája. Legtöbb esetben a sterilizálás, csírátlanítás, víztisztítás és légtisztítás területeken alkalmazzák.

Sitku Pál, a Dorogi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű és Sportiskolai Általános Iskola igazgatója elmondta: a covid-fertőzés ahogy kezdett elterjedni az országban, Dorog Város Önkormányzata megkereste az intézményeket azzal, hogy a négy iskola mindegyik osztálytermébe légtisztító berendezéseket vásárolna, hogy így reményeik szerint a fertőzéseket tudják csökkenteni. Az intézményvezető kiemelte, hogy a berendezések egy része már használatban van, pénteken újabb szállítmány érkezett, jövő héten pedig várhatóan megérkezik már a többi készülék is.