Kategóriák HírekSport

Folytatódnak az amatőr labdarúgó bajnokságok is

Néhány nappal ezelőtt írtuk, hogy az Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) félbeszakítja az amatőr bajnokságait. Viszont a csapatok kérését is figyelembe vették, ezért zárt kapuk mögött a profi bajnokságok mellett folytatódhatnak az amatőr labdarúgó bajnokságok is.

Az MLSZ szerda délután a honlapján jelezte: az elnökség a csapatok kérését is figyelembe véve a bajnokságok folytatásáról döntött, egyidejűleg a halasztások engedélyezésével megadta a választás lehetőségét. Az egyesületek részletes intézkedési tervet kaptak a szövetségtől az egészségvédelmi feladatokról.

“A futball felelős folytatása érdekében, betartva a szabályokat, nézők nélkül és módosuló versenyszabályokkal folytatódnak az amatőr bajnokságok. A legfontosabb különbség, hogy a csapatok kérhetik egyoldalúan is mérkőzésük halasztását. Az alacsonyabb osztályokban önkéntes a bajnokságokban való részvétel” – áll a honlapon.

Ez azt jelenti, hogy amennyiben egy csapat nem tud, vagy nem kíván kiállni, akkor új időpont kitűzését kezdeményezheti, melyhez az MLSZ hozzájárul, akár több alkalommal is.

“Mindennek további következménye nincs a klubra nézve, viszont így a találkozók száma a bajnokság végére változatlan maradhat. Ez biztosítja a szükséges versenylehetőséget a fiatal tehetségek számára éppúgy, mint az egészségük megőrzése érdekében sportoló felnőtteknek. A bajnokságok jövő tavaszra tervezett befejezésének végső időpontja az események alakulása alapján rugalmasan módosítható” – olvasható a közleményben.

Az MLSZ az egészségügyi protokollok megtartása mellett további higiéniai előírásokat és ajánlásokat állított össze, például az öltözők vagy buszok használatával kapcsolatban, a helyszínek előkészítése és folyamatos fertőtlenítése kérdésében. A maszk használata a mérkőzések előtt és után szigorúan kötelező.

Az MLSZ kedden késő este jelezte honlapján, hogy “továbbra is kivétel nélkül elfogadja és betartja a hatósági korlátozásokat, ugyanakkor minden lehetőséget megragad, amely felelős körülmények között a futball folytatását segíti”.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint – amely a koronavírus-járvány visszaszorítására vonatkozó, szerdán életbe lépett intézkedéseket részletezi – általánosan a gyülekezés és a csoportos sportolás, így a szabadidős foci is tilos, a hivatalos rendelet ugyanakkor lehetőséget biztosít a versenyszerű sporttevékenység – nézők kizárásával történő – folytatására.

Az FC Esztergom a Facebook oldalán közölte, hogy ők folytatják az edzéseket és a bajnokságot.

A Kormányrendelet és az MLSZ mai döntése alapján, folytatódnak az edzéseink, illetve a bajnoki mérkőzések is. Az edzések…

Közzétette: Futball Club Esztergom – 2020. november 11., szerda

 Forrás: MTI

Facebook hozzászólások

Bejegyzés módosítva 2020-11-12 07:29

dorogimedence.hu

Leave a Comment
Share
Publikálta
dorogimedence.hu

Recent Posts

Fenyegetéssel akarta visszaszerezni a kutyát

Önbíráskodás bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádemelése…

2021-01-18

„Most már, ezek után nem lesz vele gond” – ezt mondta a macskát elpusztító férfi

Az Esztergomi Járási Ügyészség az állatkínzás vétsége miatt indult ügyben vádat emelt azzal a dorogi…

2021-01-18

Gépjárműadóhoz kapcsolódó változások

A gépjárműadóval kapcsolatos feladatokat 2021-től a NAV veszi át. A változás a gépjármű-üzembentartókat (tulajdonosokat) nem…

2021-01-18

Az ingatlan tulajdonosok kötelessége a síkosságmentesítés

Esztergom jegyzője a település hivatalos honlapján hívja fel a lakosság figyelmét, hogy az ingatlan tulajdonosok…

2021-01-18

A Hold-vízesés

Lieber Tamás „Mesélő tájak és formák – Egy fotó és ami mögötte van” című sorozatának…

2021-01-16

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával öt embert szállítottak kórházba

Január 16-án, szombaton hajnali fél négy körül érkezett a katasztrófavédelemhez a riasztás, miszerint bejelzett a…

2021-01-16

(C) 2017-2020 dorogimedence.hu

Hírportálunk sütiket használ, kérjük olvassa el az oldal végén található adatvédelmi tájékoztatónkat!