Késsel többször is megszúrta feleségét, de az asszony sem habozott

Késsel többször is megszúrta feleségét, de az asszony sem habozott

Hírek, Kék hírek, Tokod Comments Off 127

Az Esztergomi Járásbíróság 2 év fegyházbüntetésre ítélte azt a férfit, aki késsel több helyen megszúrta feleségét veszekedés közben, ám a feleség sem hagyta annyiban, mert védekezésképpen ő is kést vett magához, és a férjét a nemi szervén megszúrta.

A vádirat szerint a férfi 2018 június 1-jén szabadult más ügyben alkalmazott letartóztatásából, amely után megkereste a feleségét, aki befogadta őt a tokodi házába. A férfi rövid idő elteltével bántalmazta, terrorizálta a nőt, aki emiatt a házból elköltözött, ám ezt követően is rendszeresen látogatta a férjét. A sértett 2019. február 24-én is meglátogatta a férfit, ételt, dohányt és alkoholt vitt neki. Az ittas állapotú férfi és a sértett összevesztek, a férfi ököllel többször megütötte, valamint egy késsel a lábán és a csípőjén több helyen megszúrta a nőt. Eközben a halálra rémült sértett kiabált és kérte a férjét, hogy hagyja abba a bántalmazását. A sértett védekezésképpen magához vett egy kést, és azzal több alkalommal a férjét a lábán, a karján és a nemi szervén megszúrta, aki ettől elgyengült és azt mondta, hogy „hagyják abba”.

A sértett a férje bántalmazásától legalább tíz felületes szúrt sérülést szenvedett el a fartájon és alsó végtagokon, ezek gyógytartama 8 napon belüli, ám az ezeket okozó cselekmény alkalmas volt súlyosabb sérülés okozására.

A férfi erőszakos többszörös visszaeső, a bíróság őt 2018-ban, többek között a házastársa sérelmére elkövetett testi sértés bűntette miatt, mint különös visszaesőt 2 év fegyházbüntetésre ítélte. Az erőszakos többszörös visszaeső a szabadságvesztésből nem bocsátható feltételes szabadságra, az újabb bűncselekmény büntetési tételének felső határa a kétszeresére emelkedik.

Az ügyészségnek a vádiratban írt indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság a férfit 2 év fegyházbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte, megállapította még, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható, továbbá az elkövetés eszközéül használt kést elkobozta.

Az ítélet nem jogerős. Az ítéletet a kihirdetését követően az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védő enyhítésért jelentett be fellebbezést.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top