Kategóriák: Hírek

A Magyar Közlönyben is megjelentek a védelmi intézkedések

Kedden éjszaka meg is jelent a Magyar Közlöny, amiben 18 oldalon keresztül részletezik a koronavírus miatt elrendelt új korlátozásokat. Habár korábban csak az éttermek bezárásáról volt szó, a vendéglátóüzletek látogatását is szigorították.

Több újdonság is bekerült a Magyar Közlönybe, amelyek a hétfői bejelentésben nem szerepeltek. Összegyűjtöttünk néhány fontosabb intézkedést.

A 484/2020. (XI. 10.) kormányrendelet szerint november 11-étől este 7 és reggel 5 óra között csak a benzinkutak és a gyógyszertárak lehetnek nyitva.

A települési önkormányzat által kijelölt közterületen kötelező a maszk viselése. Ez a 10 ezer főnél nagyobb lakónépességű települések közterületét érinti, tehát térségünkben Esztergomot és Dorogot.

Este 8 és reggel 5 óra között csak munkavégzés és versenyszerű sportolás miatt hagyhatjuk el otthonunkat. De a lakóhelyünk, vagy tartózkodási helyünk 500 méteres körzetében a kutya sétáltatása megengedett.

A határozat 4. pontjának 8. paragrafusa szerint a vendéglátó üzletekben az ott foglalkoztatottak kivételével tartózkodni tilos. De a vendéglátó üzletben való tartózkodás – az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében – az ehhez szükséges időtartamig megengedett. A korlátozás az intézményi, munkahelyi és szálláshelyi menzákra, büfékre nem érvényes.

A kormányrendeletben meghatározott szabályok betartását a rendőrség a Magyar Honvédség közreműködésével ellenőrzi. A szabályok be nem tartása miatt 100 000 forinttól 1 000 000 forintig terjedő bírságot szabhatnak ki.

A Magyar Közlöny 2020. évi 242. száma ide kattintva tekinthető meg.

Megosztás
Tegek: koronavírus