51 sértettnek összesen mintegy félmilliádos kárt okozott

51 sértettnek összesen mintegy félmilliádos kárt okozott

Esztergom, Hírek, Kék hírek Comments Off 115

Az ötvenegy rendbeli csalás bűntette ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség indítványozta a letartóztatása egy éven túli meghosszabbítását annak a férfinak, aki összesen közel félmilliárd forint kárt okozott befektetési lehetőségek ígéretével.

Az indítvány szerint a férfi 2014. augusztusa és 2019. közötti időben, mint befektetésekkel foglalkozó cég képviselője, 51 sértettnek kedvező befektetési lehetőséget kínált, rövid határidővel és kedvező hozammal. A sértettek nem vállalták ugyan a pénzük befektetésével felmerülő kockázatot, azonban  kölcsönszerződések alapján különböző összegeket adtak át az elkövetőnek, akinek sem reális lehetősége, sem szándéka nem volt a kölcsönök visszafizetésére.

A csaló férfi az 51 sértett közül egy kisbéri férfinak ötvenöt millió forint, egy kisbéri nőnek harminchét millió hétszázötvenezer forint, egy budapesti sértettnek harmincöt millió forint, egy komáromi férfinak tizenöt millió forint kárt okozott.

Az ötvenegy sértettnek okozott kár összesen 457.095.820 Ft.

Az ügyészség indítványára a nyomozási bíró a férfi letartóztatását 2019. november 14. napján rendelte el.

Az Esztergomi Járási Ügyészség indítványozta a letartóztatás egy éven túli meghosszabbítását a terhelt jelenlétének biztosítása, a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása, valamint a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében.

Az ügyészség indítványáról a Komáromi Járásbíróság 2020. november 12-én ülésen dönt, amelyen a gyanúsítottat meghallgatja, ezt követően hozza meg a végzését.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top