Kategóriák: HírekSport

Dorogi-nyergesújfalui páros nyerte a csónakos pergetőversenyt

A Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége számára fontos a horgásztársadalom minden szakágának igényét kielégíteni, ezért a pergetősöknek rendezték meg az idei évet lezáró utolsó versenyt a neszmélyi Duna-ágban. A megmérettetésen a dobogó legfelső fokára a Sztahovics Péter – Szabó Zoltán páros léphetett fel.

Az adott folyószakasz változatos, mély vizek tarkítják medrét, kövezések, vízátfolyások sejtetik a ragadozó halak minden fajtáját. Ezt a horgászaink is tudják és 14 csapattal képviseltették magukat ezen a technikás pályán.

A szabályok értelmében csak a Duna-ág belső részén lehetett cserkészni a ragadozókra villantókkal, gumihalakkal. A versenyen 14 páros szállt csónakba, az öt órás futam alatt, 23 értékelhető halat fogtak. A nap fő hala a süllő és a kősüllő volt, a legnagyobb halat, egy 80 centis süllőt Németh Adrián fogta.

A fogásokat összesítve 10 süllőt, 8 kősüllőt, 3 balint és 2 sügért számolhattak össze. A kifogott fajok közül hiányzik a csuka, melynek állományát telepítésekkel kezdte gyarapítani a szövetség.

A KEMHESZ biztatja tagjait a természetes vizeken való horgászatra, hiszen annál izgalmasabb dolog nincs, a mikor az akasztás pillanatában nem tudja a horgász, milyen halfajjal küzdhet fárasztás közben.

  1. Sztahovics Péter – Szabó Zoltán, 211 cm
  2. Nagy Adrián – Farkas Csaba, 137,5 cm
  3. Ortmann László- Lakatos Dávid, 128 cm
  4. Végh Richárd – Trexler Tamás, 111 cm
  5. Varga Vilmos – Németh Adrián, 80 cm
  6. Belicza Károly – Molnár Gábor, 59 cm
  7. Ormándi József – Lakner József, 58,5 cm
  8. Mincsér László – Bencze Gábor, 49 cm
  9. Somogyi Tamás – Szőke Barna, 40 cm
  10. Csőregi Balázs – Milhoff Zoltán, 28 cm
  11. Narancsik Lajos – Kerekes László, 27 cm

 

Forrás: KEMHESZ
Borítókép, második fotó: Sztahovics Péter
Középső fotó: KEMHESZ

Megosztás