A motorhibát bűncselekménnyel „orvosolta”

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélhetik azt a férfit, aki ellen egyedi azonosító jel meghamisítása miatt nyújtottak be vádiratot.

A vádirat szerint a vádlott autószerelő vállalkozóként dolgozik az Esztergomhoz közeli településen. A férfi 2020. januárjában megvásárolt egy személygépkocsit, amely motorhibás volt. Az autószerelő férfi 2020. január 28. és 2020. július 23. közötti időben Pilisjászfalun megvásárolt egy ismeretlen azonosító számú motorblokkot, amelynek egyedi azonosító jelét a műhelyében lecsiszolta, majd a személygépkocsihoz tartozó azonosító számot pontozóval beütötte a motorblokkba.

A vádlott ezt követően a hamisított azonosító jelű motort beszerelte a gépkocsiba, majd a gépkocsit értékesítette egy vevőnek, aki azt 2020. július 24. napján eredetiségvizsgálatra vitte, ahol megállapították a motorszám karaktereibe történt szándékos beavatkozást.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfit tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó