Kategóriák: HírekTokod

Utcák újultak meg Tokod-Üveggyárban

Összesen több mint 2 kilométer hosszan újultak meg az úthálózatok Tokod-Üveggyárban.

Bánhidi László polgármestertől megtudtuk, hogy a felújítási munkálatok a végéhez közelednek. Az Erkel Ferenc utcában mintegy 350 méter hosszan újítják fel az útszakaszt és a járdát, amelyek térkő burkolatot kapnak. Az utca nagy része már elkészült, azonban a csatornázási munkálatok miatt az utolsó 80 métert most fogják csak burkolni. A 43 millió forintos beruházást az önkormányzat finanszírozza.

A Laposi úton Tokod Nagyközség Önkormányzata a csatornázást végző OMS Hungary Kft-vel közösen újította fel a 300 méteres útszakaszt. Az árok felújítását, illetve a szegélyezését az önkormányzat finanszírozta mintegy 5,3 millió forint értékben. Az 5 cm-es aszfaltréteget pedig a csatornázást végző cég készíttette el.

Végül de nem utolsó sorban a polgármester kitért arra is, hogy átmenetileg összesen mintegy 1,5 km hosszan burkoltak le mart aszfalttal utcákat (Diófa utca, Szőlő köz, Nyírfa köz, Géza utca, Mikszáth utca, Pataksor). Erre azért volt szükség, mert az említett helyeken az útszakaszok murva borításúak voltak, ami miatt magas volt a porszennyezés. A cél az volt, hogy a port megkössék, ami a mart aszfaltos technológiával sikerült is. Az önkormányzat saját forrásból 10 millió forinttal járült hozzá a martaszfaltozáshoz.

Megosztás