Kategóriák: HírekKék hírekTokod

Hiába volt vétlen a balesetben, ittassága miatt a bíróságon felelhet

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki februárban motorkerékpárral szenvedett balesetet Tokodon. Habár a motoros volt a vétlen, mégis büntetésre számíthat, hiszen a baleset idején ittas állapotban volt.

A vádirat szerint a férfi  2020. február 11. napján 20 óra 45 perc körüli időben Tokodon  enyhe fokban ittas állapotban vezetett egy segédmotoros kerékpárt, amelyen utast is szállított.

A vádlott ittasságára úgy derült fény, hogy egy kereszteződésben vétlen félként közlekedési balesetet szenvedett, amelyben maga is megsérült. Egy gépkocsi nem adott elsőbbséget a motoros férfinak, amely miatt összeütköztek, emiatt a helyszínen rendőri intézkedés történt.

A férfi korábban kétszer volt büntetve ittas járművezetésért, így a bíróság 2016-ban 6 hó, végrehajtásában 1 év 6 hó időre felfüggesztett fogházbüntetésre és 1 év 6 hó járművezetéstől eltiltásra, 2019-ben 312 óra közérdekű munka büntetésre és 1 év 6 hó járművezetéstől eltiltásra ítélte.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfit tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetésre és járművezetéstől eltiltásra ítélje.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó
Fotók: rendőrségi felvétel

Megosztás