Kategóriák: Hírek

Felújított útszakaszokat adtak át Mogyorósbányán

Október 6-án, pénteken három utca felújított útszakaszait adták át Mogyorósbányán.

Az átadó ünnepségen Havrancsik Tibor polgármester köszöntötte a jelenlévőket. Többek között Dr. Völner Pált, a térség országgyűlési képviselőjét, Horváth Szeder Gábort, az esztergomi járási hivatal vezetőjét, Debreczeni Istvánt, az Esztergomi Rendőrkapitányság vezetőjét, Vitális Gábort plébánost és Hegyi Zoltánt, a Swietelsky Magyarország Kft. ügyvezetőjét.

Havrancsik Tibor beszédében elmondta, hogy még 2019-ben nyújtottak be pályázatot a Belügyminisztérium „Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatás” című felhívására. A sikeres pályázást követően idén őszre készült el a Petőfi Sándor utca 1-34., az Arany János utca 21-23., valamint a Jókai utca útburkolatának felújítása. Kiemelte, hogy az előkészítő folyamatok után a kivitelezést végző Swietelsky Magyarország Kft. néhány hét alatt elvégezte a munkálatokat. Hozzátette, hogy az összesen mintegy 800 méter hosszú útszakasz felújításának összköltsége 21 millió forint volt, melyből 6 millió forintot az önkormányzat saját forrásából finanszírozott. Végezetül elmondta, hogy az útfelújítás nem áll meg Mogyorósbányán. A Magyar Falu Program keretében a Sport utca egy szakasza is megújul jövőre.

A polgármester úr után dr. Völner Pál járult a mikrofonhoz. Beszédében elmondta, hogy Mogyorósbányára nem csak azért jó jönni, mert egy gyönyörű fekvésű település, hanem hála Istennek mindig van valami átadó is. Kiemelte, hogy a település vezetése felelősen gazdálkodva, pályázatokon jól szerepelve folyamatosan gondoskodik arról, hogy élhetőbb és minél inkább lakhatóbb legyen a község. Gondolhatunk itt például az iskola felújítására, az orvosi rendelőre, a műfüves pálya megvalósítására, vagy annak az eszköznek, a traktornak a beszerzésére, ami a település üzemeltetését segíti és ezek az útszakaszok is, amelyek évről évre megújulnak az itt élőket szolgálva.

A beszédek után Vitális Gábor plébános áldotta meg az utat, majd átvágták az átadást szimbolizáló nemzeti színű szalagot.

A szalagátvágás után az elsők, akik kipróbálhatták a frissen felavatott egyik útszakaszt, azok a gyerekek voltak. Ők kismotorral robogtak végig a sima aszfaltú utcában.