Kategóriák: HírekKék hírekTát

Elítélték a nagymamáját fenyegető férfit

Jogerősen hét hónap fogházbüntetésre ítélték, azt a többszörösen büntetett előéletű férfit, aki azért akarta megölni táti nagymamáját, hogy bekerülhessen a börtönbe.

A férfi vádlott nagyszüleivel egy lakásban élt 2019-ben Táton. 2019. július 07-én 14 óra és 17 óra között a vádlott a lakásban ittas állapotban a kését fente, és közben azt kiabálta a  nagymamájának, hogy meg akar valakit ölni, mert börtönbe szeretne kerülni, majd egyre hangosabban ordibált.

A sértett megijedt a vádlott magatartásától, ezért a rendőrségre akart telefonálni, mire vádlott megfenyegette félelemkeltés céljából a sértettet, hogyha ki meri hívni a rendőrséget, elvágja a torkát, majd eltávozott a házból.

A sértett az ajtót bezárta, mert félt a vádlottól. Ezt követően a vádlott 2019. július 07-én 20 óra körüli időben – mivel a sértett nem engedte őt be a lakásba erőszakos viselkedése és ittassága miatt – a konyhán lévő nyitott ablak szúnyoghálóját kivágta és az ablakon át bemászott a házba, közben félelemkeltés céljából azt ordította sértettnek, hogyha ki meri hívni a rendőröket, akkor „kinyírja”. A nagymama félelmében kiszaladt a lakásból.

A férfi büntetett előéletű, őt a bíróság 2018-ban két ízben ítélte vagyon elleni bűncselekmény miatt felfüggesztett szabadságvesztésre, illetve 2019-ben hamis vád bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre.

Az ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat 7 hónap fogházbüntetésre, 1 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítéletet az ügyész és a vádlott tudomásul vette, így a kihirdetését követően jogerőssé vált.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó