Targoncával okozott balesetet egy nyergesújfalui üzemben

Az ügyészség egy évre felfüggesztette az eljárást, azzal a férfivel szemben, aki tavaly ősszel targoncával egy nyergesújfalui üzemben balesetet okozott.

A határozat szerint az elkövető egy nyergesújfalui üzemben targoncát vezetett. Az üzemben dolgozó munkatársának 2019. szeptember 12-én délután a munkavégzéséhez  alapanyagra volt szüksége.

A férfi a targoncával a felső raklapot a rajta lévő bontott csomag alapanyaggal együtt leemelte és a bontatlan alapanyagot tároló alsó raklap elé helyezte a földre. A sértettnek a bontatlan raklapon lévő alapanyag minőségének ellenőrzése céljából a raklapok közé kellett lépnie, amelyet szóban jelzett a targoncán ülő férfinak, aki a jelzést tudomásul vette. Ezt követően a sértett bement a raklapok közé, majd a férfi anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a munkagép hatókörében nem tartózkodik senki, az előzőleg a földre helyezett raklapot megemelte a targoncával, amelynek villája elakadt, és a raklapot a sértett bal lábának tolta, így a sértett lába a raklapok közé szorult.

A baleset következtében a sértett a sajkacsontból borsónyi darab letörésével járó sérülést szenvedett, amelynek gyógytartama három hónap.

Az ügyészség az eljárást egy évre felfüggesztette, határozatában megállapította, hogy a feltételes ügyészi felfüggesztéstől a gyanúsított magatartásának kedvező változása várható, a büntetőeljárás célja vádemelés nélkül is elérhető.

Amennyiben a felfüggesztés időtartama eredményesen telik el, úgy az ügyészség az eljárást megszünteti.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó
Borítókép: illusztráció