Kategóriák: DorogHírekSport

Fölényes győzelmet aratott a Dorog a Magyar Kupában

5-1-re győzte le idegenben a Kiskunfélegyházi HTK csapatát a Dorogi FC. Ezzel a dorogiak a Magyar Kupában bejutottak a legjobb 32 közé.

A Labdarúgó NB II-ben szereplő Dorogi FC csapata nincsen a legjobb formában, hiszen a szeptember 27-i Haladás elleni találkozó óta nem nyert meg egyetlen párharcot sem, a hétvégén otthon kaptak ki a Siófoktól.

Ilyen előzmények után utazott a gárda a Bács-Kiskun megyei elsőosztályban vitézkedő Kiskunfélegyházához. A baon.hu tudósítása szerint a 12. percben Mészáros Áron, a Dorog tízese fejjel bizonyult eredményesnek (0:1), egy perccel később Csillag Dárius pedig tovább növelte a vendégek előnyét (0:2).

A hazaiaknak a 25. percben, Nagy Viktor révén össze is jött a szépítés. Az újabb gólra mindössze három percet kellett várni: szabadrúgást végezhetett el a Dorog, Kovács Máté pedig elcsavarta a védők mellett és a bal felső sarokba lőtt (1:3).

A második játékrészben sem állt le a vendég alakulat és további két dorogi gólt láthatott a közönség. Mészáros Áron az 54. percben ismét beköszönt (1:4), a végeredményt pedig Girsik Áron állította be, aki a 90. percben talált be (1:5).

Forrás: hidlap.hu / baon.hu / MLSZ Adatbank
Fotó: T. Tamás