Kategóriák: Hírek

Pályázaton nyert szántóföldi permetezőt egy nagysápi gazda

Buzer József a LEADER program keretében 1917272179 azonosító számmal egy új szántóföldi permetező beszerzésére nyújtott be pályázatot, amelyet a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága és a Duna-Pilis-Gerecse Vidékfejlesztési Egyesület támogatásra érdemesnek talált. A korszerű gép és a felépítményhez tartozó eszközök alkalmazásával versenyképességének növekedését implikálja a fenntartható növényvédőszer használata érdekében.

Buzer József a LEADER program (VP6-19.2.1.-2-3-17) keretében gép,- és eszközbeszerzésre nyújtott be pályázatot, amelyet a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága és a Duna-Pilis-Gerecse Vidékfejlesztési Egyesület támogatásra érdemesnek találta.  

A pályázat keretében a támogatott önálló tevékenységek közül új eszköz beszerzése hozzájárul a gazdaságban kampánymunkaként jelentkező növényvédelem költségeinek csökkentéséhez.

Az új gép napi hektármennyisége az 50%-al nagyobb keretszélesség és megnövelt vontatási sebesség miatt közel kétszerese a jelenlegi elavult gépnek. Így gyorsabban és rövidebb idő alatt nyílik mód a növényvédelmi feladatok ellátására. A célszerűen kialakított felépítmény és kiegészítő berendezések, a beépített magas minőségi alkatrészek révén a kijuttatási veszteségek minimalizálódnak. Az eszköz gyorsabb és megbízhatóbb működése kiszámíthatóvá teszi a feladatok elvégezését, lehetővé teszi a pontosabb dozírozott vegyszerhasználatot, ugyanakkor az optimális időben végzett beavatkozással korszerűbb agrotechnológiai megoldások alkalmazására is mód nyílik.

A technikai konstrukciós paraméter kihasználása egyben a fontos agrotechnikai művelet energetikai hatékonyságát is növelni fogja.

Az eszközök professzionális technológiájának köszönhetően a környezeti szennyezés minimalizálható, a hibás teljesítések száma maximálisan lecsökkenthető. Az új rendszer beszerzésével növelhető a hatékony munkavégzés, az üzem- és munkabiztonság. A technikai kihasználtság növekedése is előrevetíthető, hiszen a konstrukciós paraméterek kihasználása, illetve az energetikai kihasználás is növekedni fog.

Megosztás