Kategóriák: HírekKék hírekTát

Kamerafelvételen a táti kocsmai verekedés

A csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség két férfival és két nővel szemben nyújtott be vádiratot a bírósághoz, mert az elkövetők egy táti kocsmában egy vétlen vendéget percekig ütlegeltek, rugdostak.

Két nő és egy férfi elkövető 2019. december 7-én 22 óra és 23 óra közötti időben már ittas állapotban érkezett meg egy táti kocsmába, ahol már jelen volt a negyedik elkövető és a sértett.

Az egyik nő a pultnál álló sértetthez szólt, hogy miért nézi őt, amely után ez a nő és a férfi testvére odamentek a sértetthez, akivel vitatkoztak, eközben a férfi elkövető a mellkasánál fogva ellökte magától. Ezután a testvérek mindketten meglökték a sértettet, aki védekezésül megpróbálta lefogni a támadó férfit. Eközben a másik nő a sértett fejét legalább négy alkalommal kézzel megütötte.

A verekedés során a testvérpár ütlegelte együtt a sértettet, aki előbb a felállított karácsonyfának ütközött, majd a támadójával együtt a földre esett. Egy másik vendég a támadó férfit akarta megfékezni, ezért az egyik nő felé futott, lendületből belerúgott, és két kézzel ütlegelte. Eközben a támadó férfi a földön fekvő sértettet ütlegelte és bele is rúgott. A verekedésbe bekapcsolódott negyedik elkövetőként egy férfi, aki a földön fekvő sértettbe ugyancsak belerúgott, majd a sértettel verekedő férfit ütötte meg többször, és felé is rúgott.

A földön fekvő sértettet a két nő ezután is bántalmazta, egyikük belerúgott, a másik legalább öt alkalommal kézzel megütötte.

A verekedés során senki sem sérült meg.

Az Esztergomi Rendőrkapitányság nyomozását követően az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben az egyik  férfit végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre, a további három elkövetőt pénzbüntetésre ítélje.

Videó a kocsmai verekedésről:

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó