Pofozva nevelte a lányát

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélhetik azt a férfit, aki éveken keresztül pofozva nevelte lányát Esztergomban.

A vádirat szerint a férfi esztergomi lakásában nevelte a 2002-ben született lányát, közöttük  rendszeres volt a konfliktus az apa indulatos, időnként hullámzó kedélyállapota és nevelési elvei, valamint a gyermek kamaszkori problémái miatt. Az apa 2017. nyarán az esztergomi lakásban szóváltás közben  több alkalommal tenyérrel pofon ütötte és kezénél fogva megrángatta lányát.

Ezt követően, 2017. nyara és 2019. márciusa között, az apa a közte és a lánya közötti viták során 3-4 alkalommal pofon ütötte a sértettet, általában többször is, így próbált érvényt szerezni tekintélyének.

A vádlott 2019. március 12. napján 17 óra körüli időben amiatt veszekedett lányával, mert az beírást kapott az iskolában, valamint nem volt elégedett egy iskolai füzetével.

A férfi elvette a sértett kulcsát, majd azt a kezében tartva több alkalommal arcon ütötte a lányát, majd a sértett haját megfogta és megrángatta. A lány ezt követően el akart költözni a lakásból, amely miatti vita során az apa megragadta a nyakát, megszorította azt, emiatt a sértettnek az arcán hámsérülése, a nyakán zúzódás keletkezett.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfit tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó