Kategóriák HírekTát

Díszpolgári címeket adományoztak Táton

Jubileumi koncertet adott a Táti Német Nemzetiségi Fúvószenekar október 25-én a Táti Kultúrházban. Az eseményen adták át a díszpolgári címek is, melyet Kátai Katalin, Rózsavölgyi Károlyné és Rózsavölgyi Károly vehetett át.

Az egyórás koncert után Turi Lajos polgármester mondott beszédet a szépszámú közönségnek. Elmondta, hogy nagy öröm olyan kisvárosban élni, amelynek ilyen széles a kulturális tárháza. S ebben a Német Nemzetiségi Fúvószenekar az egyik legfényesebb ékkő. Hozzátette, hogy a zenekar 35 éves fennállása óta, amit díjat, kitüntetést lehetett, mindent bezsebeltek. Ezért megköszönte mindazok tevékenységét, akik három és fél évtized alatt értéket, munkát és energiát tettek hozzá a zenekar működéséhez.

A polgármester ezután díszpolgármesteri címeket adományozott azoknak, akik megalkották a fúvószenekart. Azoknak, akiknek életük a fejlődés, a haladás, az alkotás és a hagyományok megőrzése.

Az egyik ilyen példakép, személyiség, nem más, mint Kátai Katalin, akinek a táti kultúra az életműve. A zenekar egyik alapító tagja, a mazsorett csoport megálmodója, a Táti Porcelánbaba Klub letéteményese, a szerdai festők közösségének a megvalósítója, a kultúrház néhai igazgatója és valamennyi együttesnek, szervezetnek mai napig az aktív tagja. Ezért a példaértékű közösségi tevékenységéért Tát Város Képviselő-testülete díszpolgári címet adományozott neki.

Idén először egy házaspárnak is adományoztak díszpolgári címet. A polgármester elsőként Rózsavölgyi Károlynét méltatta, aki szintén a zenekar alapító tagja, mai napig is aktív zenésze, elnöke, mindenese. Férjével kiterjedt kapcsolati rendszerüknek köszönhetően, Tát hírnevét a világ sok zugába eljutották. Szabadidejükben a mai napig is szenvedélyüknek a zenének hódolnak és közvetlenül-közvetve a zenekart virágoztatják és éltetik. Rózsavölgyi Károly nem csak az életben társa Irénnek, hanem hobbijában, szenvedélyében és művészetében is partnere. Éppúgy, mint a felesége, a fúvószenekar alapító tagja és mai napig aktív tagja, titkára. Rózsavölgyi Károlyné és Rózsavölgyi Károly a zene és kultúra területén maradandót alkottak, ezért a tevékenységükért Tát Város Képviselő-testülete díszpolgári címet adományozott nekik.

A jubileumi koncert teljes egészében itt nézhető vissza:

Facebook hozzászólások

Bejegyzés módosítva 2020-10-27 16:46

dorogimedence.hu

Leave a Comment
Share
Publikálta
dorogimedence.hu

Recent Posts

Pályázati forrásból fejlesztett a pilismaróti Orfeusz Könyvtár Kft.

A pilismaróti Orfeusz Könyvtár Kft., a környék szinte legnagyobb kínálattal rendelkező turisztikai szolgáltatója a LEADER…

2021-01-22

COVID-19 szűrés Dorog és térségében

A Federalmed Mentőszolgálat és a Horizont Egészségügyi Alapítvány Dorog és Esztergom 25 km-es körzetében vállalja…

2021-01-22

Szakszerű ajtó és ablak beépítés

Az ingatlan felújítás első lépése az ajtó lecserélése, illetve a nyílászárók kicserélése. Az ajtó és…

2021-01-22

Tizenkét évre súlyosították a büntetését a pulóverért gyilkoló férfinak

Emberölésért, kábítószer birtoklásáért és bódult állapotban elkövetett járművezetésért tizenkét év börtönbüntetésre súlyosította a Győri Ítélőtábla…

2021-01-22

Árokba hajtott egy kamion Leányvárnál

Január 22-én, pénteken reggel fél hat körül letért az úttestről és árokba hajtott egy nyerges…

2021-01-22

Felborult egy kamion a 10-esen

Január 21-én, csütörtökön este fél kilenc körül felborult egy kamion a 10-es úton Nyergesújfalunál az…

2021-01-21

(C) 2017-2020 dorogimedence.hu

Hírportálunk sütiket használ, kérjük olvassa el az oldal végén található adatvédelmi tájékoztatónkat!