Elvágta nagyapja torkát, Esztergomban fogták el

Elvágta nagyapja torkát, Esztergomban fogták el

Esztergom, Hírek, Kék hírek Comments Off 113

Emberölés bűntette miatt vádat emeltek egy 38 éves férfi ellen, aki 2019 februárjában elvágta nagyapja torkát egy parkoló autóban Budapesten. A férfit hajtóvadászat során Esztergomban fogták el a rendőrök.

A vádirat szerint a vádlott, egy 38 éves férfi, és nagyapja, a későbbi sértett között 2018-ban féltékenységből adódó konfliktus alakult ki, mivel a férfi úgy vélte, hogy a nagyapja közeledni próbált az ő élettársához. 2019. januárjára a vádlott és a sértett kapcsolata rendeződni látszott, újra rendszeresen találkozni kezdtek egymással. A vádlott 2019. február 16-ára találkozót beszélt meg a sértettel. A délutáni-kora esti órákban a sértett által vezetett autóban tartózkodtak a XIV. kerületben, a Nagy Lajos király útján, egy áruház parkolójában. Ekkor a vádlott, – minden különösebb előzmény nélkül – egy éllel bíró eszközzel elmetszette nagyapja torkát, aki a helyszínen életét vesztette. A férfi elmenekült, a Budapesti Rendőr-főkapitányság bevetési egysége azonban hajtóvadászat után őt Esztergomban elfogta.

A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, amely bűncselekményt a törvény 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztéssel rendel büntetni.  A férfi a bűncselekmény idején tudatzavarban szenvedett, amely – elítélés esetén – kihathat a büntetésének mértékére, ugyanakkor egy más jellegű bűncselekmény miatt kiszabott  végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés büntetésének elrendelésére is indítványt tett a főügyészség.

A férfi jelenleg letartóztatásban van, az ügyében a törvényszék 2020. november végére tűzött ki előkészítő ülést.

Az elfogásról készített rendőrségi videó:

Forrás: ugyeszseg.hu
Fotó, videó: police.hu

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top