Kategóriák: Hírek

Eltévedt családot kerestek a Pilisben

Október 24-én, szombaton a kora esti órákban érkezett a riasztás a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálathoz, mely szerint egy anyuka és két kisgyermek eltévedt az erdőben.

A kutató-mentő szolgálat a rendőrség koordinációja mellett, együttműködve a területet jól ismerő erdésszel és a Nagykovácsi Széchenyi Ödön Önkéntes Tűzoltó, Polgárőr Mentési és Természetvédelmi Egyesülettel, valamint a Pilisszentiváni Polgárörséggel kezdte meg a keresést.

Az eltévedt túrázók felkészültek voltak, így volt náluk feltöltött mobiltelefon, tudtak koordinátát küldeni, rendelkeztek lámpával és rengeteg gumicukorral. Útjuk során ameddig csak bírta a mobil folyamatos kapcsolatban voltak a családjukkal és így hozzánk is elegendő információt juttattak el ahhoz, hogy az önkéntes tűzoltókkal be tudják határolni a keresési területet.

Az egyik kereső csapat Nagykovácsi felől indult útnak, a kutató-mentő szolgálat pedig Piliscsabánál telepítette meg az irányítási pontukat, ahonnan terepjáróval és quaddal indultak el a lehetséges helyszíneket átkutatni. Itt csatlakozott hozzájuk az RSC Rescue Hungary Alapítvány is.

Egy órával a keresés megkezdése után az eltévedt túrázókat az egyik egységük megtalálta. Személyi sérülés nem történt és még a gyerekek is mosolyogtak a kalandon. „Legalább lesz mit mesélni a suliban” – boldogan mondta az egyik kis kalandor, miután megtalálták őket.

Fotók, forrás: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat Facebook oldala