Kategóriák Hírek

Mit érdemes tudni az energetikai pályázatokról?

Mindenki szép és korszerű otthonra vágyik, ám a mai gazdasági helyzetben nem olyan könnyű előteremteni a kívánt összeget egy teljes korszerűsítésre vagy felújításra. Egy korszerűtlen ház fenntartása jóval többe kerül ugyan, mint egy korszerű, ezért érdemes minden lehetőséget megragadni, hogy otthonunk a lehető legjobb lehessen.

Ebben nagy segítséget nyújthatnak a különböző energetikai pályázatok, melyeknek a célja, hogy vissza nem térítendő támogatással, vagy 0%-os hitellel segítség azokat, akik pusztán önerőből nem tudják korszerűsíteni az otthonunkat.

Legtöbben a kereskedelmi bankok hiteleihez fordulnak, hiszen ez tűnhet a legjobb megoldásnak. Ugyanakkor a korábbi évek rossz tapasztalatai miatt sokan félnek belevágni, és a bankok folyamatosan változó kamatai és feltételei nem jelentenek biztonságot, hiszen senki sem szeretné a többszörösét visszafizetni annak, amit felvett.

Az Európai Unió azonban támogatja a korszerű és energiatakarékos otthonokat, ezért számos olyan pályázat létezik, mely ennek elősegítésére irányul.

Mire lehet költeni a pályázati pénzt?

Természetesen az első kérdés, ami felmerül ezekkel a pályázatokkal kapcsolatban, hogy mire is lehet költeni őket. Egyrészt korszerűsítésre, mint a külső és belső falak szigetelése (akár purhabbal), nyílászárók cseréje, fűtési és/vagy használati melegvíz-rendszerek korszerűsítése, de ide tartozik a világítási rendszerek energiatakarékossá tétele is.

Másrészt a megújuló energia felhasználásra is lehet pályázati pénzt igényelni, napelemek, napkollektorok vagy hőszivattyúk kiépítésére is. Nem csak az anyagköltség, de a tervezési és előkészítési költségek is finanszírozhatók a pályázatból.

A másik alapvető kérdés, hogy kik igényelhetnek támogatást, vagy pályázati hitelt. Külön pályázat létezik magánszemélyek, társasházak, illetve cégek számára. A feltételek eltérőek, más elvárások vannak a magánszemélyek és a társasházak esetében is.

Magánszemélyek esetén a legtöbb pályázat azok számára elérhető, akik a saját lakóingatlanuk felújítására igénylik a támogatást, nem szerepelnek negatív adósként a KHR listán.

Facebook hozzászólások

Bejegyzés módosítva 2020-10-23 17:36

dorogimedence.hu

Leave a Comment
Share
Publikálta
dorogimedence.hu

Recent Posts

Pályázati forrásból fejlesztett a pilismaróti Orfeusz Könyvtár Kft.

A pilismaróti Orfeusz Könyvtár Kft., a környék szinte legnagyobb kínálattal rendelkező turisztikai szolgáltatója a LEADER…

2021-01-22

COVID-19 szűrés Dorog és térségében

A Federalmed Mentőszolgálat és a Horizont Egészségügyi Alapítvány Dorog és Esztergom 25 km-es körzetében vállalja…

2021-01-22

Szakszerű ajtó és ablak beépítés

Az ingatlan felújítás első lépése az ajtó lecserélése, illetve a nyílászárók kicserélése. Az ajtó és…

2021-01-22

Tizenkét évre súlyosították a büntetését a pulóverért gyilkoló férfinak

Emberölésért, kábítószer birtoklásáért és bódult állapotban elkövetett járművezetésért tizenkét év börtönbüntetésre súlyosította a Győri Ítélőtábla…

2021-01-22

Árokba hajtott egy kamion Leányvárnál

Január 22-én, pénteken reggel fél hat körül letért az úttestről és árokba hajtott egy nyerges…

2021-01-22

Felborult egy kamion a 10-esen

Január 21-én, csütörtökön este fél kilenc körül felborult egy kamion a 10-es úton Nyergesújfalunál az…

2021-01-21

(C) 2017-2020 dorogimedence.hu

Hírportálunk sütiket használ, kérjük olvassa el az oldal végén található adatvédelmi tájékoztatónkat!