Kategóriák: Hírek

Az okosóra előnyei

Egyre gyakoribbá válik, hogy a hagyományos karórákat leváltják az okosórák. Azok, akik eddig a régi típust hordták, valószínűleg beérték azzal, hogy mindig tudták, mennyi az idő. Egy digitális okosóra viszont nem csak a pontos időről tud tájékoztatni, hanem kis asszisztensként kísér minket a mindennapjaink során, támogatva az egészségünket és a másokhoz való kapcsolódást.

Az okostelefont könnyű összehangolni a karórával, és ehhez nem feltétlen kell ugyanattól a gyártótól érkeznie a két terméknek. Persze, a stílust összeválogatva és megfelelően viselve egyedi és egyéni külsőt tud biztosítani – de a megjelenésen túl más előnyeit is könnyen kiaknázhatjuk.

Személyi asszisztens

Biztosan előfordult már velünk, hogy a reggeli kapkodásban tűvé tettük a telefonunkat, és a hajunkat tépve idegeskedtünk, hogy emiatt késünk el a munkahelyről. Nos, ezeket az ideges pillanatokat egy okosóra gyorsan lerövidíti: két pöttyintéssel azonnal lokalizálni tudja a telefon helyét, mire az magas és erőteljesen hangon pittyegni kezd – akár néma üzemmódban is. Néhány kiegészítő a kulcstartóra is szerelhető, amivel pedig a lakáskulcs is könnyen megtalálhatóvá válik – és már szaladhatunk is tovább!

Ezen túlmenően az üzeneteinket, értesítéseinket is hamar tudják jelezni, amelyekre gyorsan reagálhatunk, vagy elnapolhatjuk későbbre azokat. Intelligens segítőnk könnyebbé teszi a bejövő hívások kezelését. Az eddigi legjobb okosóra segítségével például vezetés közben sem kell előbányászni a táska mélyén fekvő telefont, hogy kinyomjuk, hanem csak rápillantunk a karórára, és kiválasztjuk a kívánt válaszüzenetet. Ezen felül rezgés funkciójukkal egyéni ébresztő vagy figyelmeztető programokat is beállíthatunk rajtuk.

Edzőtárs

Azok, akik szeretnék az egészségüket tudatosabban figyelni, például a pulzusukat, szintén sok előnyre tehetnek szert egy okosórával. Ha csak a lépéseink számát vagy az edzés során elégetett kalóriákat akarjuk ellenőrizni, már érdemes befektetni egy ilyen készülékbe. Bizonyos típusai képesek arra is, hogy velünk legyenek a vízisportok, akár mélymerülés mellett, és hiba nélkül üzemeljenek tovább.

Kedvet kapott ahhoz, hogy okosórát válasszon? A Rankito.hu ebben segítségére lesz – a weblapon számos okosóra tesztjét érheti el, melyek közt ízlése szerint válogathat.

A fotó forrása: LDprod / Shutterstock.com

Megosztás
Tegek: okosóra