Kategóriák: Hírek

Új elővárosi járat a 2-es vasútvonalon

Október 25-étől új elővárosi vasúti szolgáltatás indul S76-os járatszámon. Az új járat Rákos állomás és Piliscsaba között közlekedik.

Az új elővárosi vasúti szolgáltatás Rákos állomás – Újpalota – Angyalföld – Újpest – Pilisvörösvár – Piliscsaba útvonalon, 30 perces járatkövetéssel. Ezáltal az eddig az esztergomi vonalról csak Angyalföldig közlekedő elővárosi vonatok haladnak tovább az eddig csak tehervonatok által használt pesti külső körvasúton Kőbánya felé – írja Vitézy Dávid a Facebook oldalán.

Az október 25-étől életbe lépő új menetrend jegyében így újra menetrend szerinti személyvonatok közlekednek a budapesti külső körvasúton és az utasforgalom birtokba veheti a MÁV saját beruházásban készült új, Újpalota vasúti megállóját.

„Ez még csak egy tesztüzem, a Budapest Fejlesztési Központ és a MÁV szorosan együttműködik a tapasztalatok kiértékelésében, ugyanis a vonatok rákosi végállomása ideiglenes, azok Pécel irányába történő továbbvezetését szeretnénk elérni a Budapest – Hatvan vonal jövőévi menetrendjének és a KISS motorvonatok üzembeállásának (és így átcsoportosítható FLIRT motorvonatok) függvényében. Célunk, hogy a frissen felújított Budapest – Hatvan vonal megújult infrastruktúráját kihasználva az S76-os vonatok segítségével jövő évtől járatsűrítést adjunk Pécel és Budapest XVII. kerülete, Rákosmente számára is, egyúttal új körvasúti kapcsolatokat nyissunk ezekből az irányokból, a hatvani vonal elővárosi utasai számára Újpalota, Újpest és Óbuda felé.” – írja Vitézy.

Az október 25-től érvényes új vasúti menetrend már elérhető a MÁV utazástervezőjében és az új vasúti menetrendben, a 2-es vonalnál.

Forrás: Vitézy Dávid Facebook oldala
Borítókép: BFK, MÁV

Megosztás