Kategóriák HírekProgramokTát

35 éves a Táti Német Nemzetiségi Fúvószenekar

A megalakulásának 35. évfordulóját ünneplő fúvószenekar 2020. október 25-én, vasárnap 16 órai kezdettel jubileumi koncertet ad a Táti Kultúrházban.

Erre, a számukra fontos eseményre meghívták a velük kapcsolatot ápoló állami és társadalmi szervezetek vezetőit, a környékbeli fúvószenekarok, a helyi kulturális csoportok képviselőit. Nagyon remélik, hogy találkozhatnak a még élő alapító tagokkal is.

Szladik Tibor művészeti vezető olyan műsort igyekezett összeállítani, ami illusztrálja az elmúlt öt évben, az Ő irányításával végzett tevékenységüket. A koncert elején egy művel köszönetet mondanak a korábbi tagoknak és az égiek zenekarában játszóknak. A helyi és hazai szerepléseiket a Bulhardt Vilmos által hangszerelt darabokon keresztül mutatják be. A külföldi szerepléseik során és a külföldi zenekarokkal közösen játszott művekből is előadnak néhányat. A koncert utolsó részében pedig a zene szárnyán földrészek, közötti utazásra hívják a közönséget. Természetesen ráadás számok eljátszására is készülnek.

Járványveszély miatt a rendezvény zártkörű, ezért belépés csak meghívóval lehetséges. Pártoló tagjaik, barátaik, ismerőseik és minden érdeklődő részére az interneten élőben fogják közvetíteni az eseményt.

Az élő adás elérhetősége:

A rendezvényt a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrás Támogatáskezelő szervezete is támogatja.

Facebook hozzászólások

Bejegyzés módosítva 2020-10-22 10:59

dorogimedence.hu

Leave a Comment
Share
Publikálta
dorogimedence.hu

Recent Posts

Heti novella – Bodoni Csenge: Az utolsó zsemle

A Heti novella című kulturális sorozatunkban hétről hétre egy-egy író novelláját publikáljuk. Hetedik alkalommal Bodoni…

2021-04-17

Féltékenységből vascsővel verte meg ismerősét a dorogi férfi

Életveszélyes sérüléseket okozott ismerősének egy férfi Dorogon. Életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésének gyanúja miatt…

2021-04-17

Amikor a téma rád mosolyog

Lieber Tamás „Mesélő tájak és formák – Egy fotó és ami mögötte van” című sorozatának…

2021-04-17

Új raktárat épít Nyergesújfaluban az olasz Lucart

Az újrahasznosított higiéniai papírtermékeket gyártó olasz Lucart 4600 négyzetméteres új raktárat épít, ezzel megduplázzák az…

2021-04-17

Vasút általi megváltható jövő évi bérlet másodosztályra

Csapatunk Siófokon aratott győzelmével immár kézzelfogható közelségbe került a biztosnak tűnő bennmaradás, s ha a…

2021-04-17

Új vezérigazgató a Magyar Suzuki Zrt. élén

Új vezérigazgató kerül a Magyar Suzuki Zrt. élére. Atsumi Masato május elsejével váltja Abe Yoshinobut,…

2021-04-16

(C) 2017-2020 dorogimedence.hu

Hírportálunk sütiket használ, kérjük olvassa el az oldal végén található adatvédelmi tájékoztatónkat!