Több baleset is történt térségünkben

Szerdán Dorogon és Esztergom-Kertvárosban, kedden este pedig Esztergomban, az 1117-es úton történt baleset.

Megkeresésünkre Gányai Balázs rendőr hadnagy elmondta, hogy október 21-én, szerda reggel 7.20-kor Dorogon, a Gorkij utcából a 10-es útra kanyarodott ki egy személygépjármű, viszont a stop tábla ellenére nem adta meg az elsőbbséget a Bécsi úton közlekedő autó részére, ezért összeütköztek. Az eset során anyagi kár keletkezett, a vétlen sofőr pedig megsérült.

A rendőrség szóvivője elmondta azt is, hogy október 21-én, szerda délelőtt 11 óra előtt Esztergom-Kertvárosban, a Retek utcai körforgalomban egy teherautó behajtáskor nem adott elsőbbséget a körforgalomban közlekedő személygépkocsinak, ezért összeütköztek. Az eset során anyagi kár keletkezett.

Kedden este is történt egy baleset. A hidlap.hu a rendőrségtől megtudta, hogy Esztergomban a 1117-es úton, az 1+030 kilométerszelvényben az úton megállt egy gépkocsi, melynek jobb első kereke defektes lett. Viszont a sofőr az útról nem húzódott le, illetve az autóból kiszálló utasok a láthatósági mellényt nem vették fel, és elakadás jelző háromszöget sem helyeztek ki. A kerékcserét megkezdték, amikor mögöttük érkezett egy Opel személygépkocsi, ami az álló járművet már féktávolságon belül észlelte. Viszont az Opel a jobb elejével a várakozó jármű bal hátuljának ütközött. A baleset során a kerékcserében segítséget nyújtó férfi a jobb lábfején sérült, a mentők elsődlegesen könnyű sérülésekkel szállították a kórházba.

Borítókép: esztergom-kertvárosi baleset (olvasói fotó)