Erős mezőnyben álltak helyt a megyei horgászok

A Kaposvár melletti Deseda tavon rendezték meg a MOHOSZ 28. Klubcsapat Országos Bajnokságát, ahol a megyénk horgászai 17 induló közül a nyolcadik helyet szerezték meg.

A erős mezőnyben számos, „gyári csapat” indult horgászcikket forgalmazó cégek támogatásával. A KEMHESZ csapata a megyei szövetségek csapatai közül a legjobb eredményt érte el.

A bajnokság tétje volt a világbajnoksági kvalifikáció is. A MOHOSZ a FIPSed-nél azért lobbizik, hogy az idén elmaradt világbajnokság után jövőre hazánk, – mint a világranglista vezetője – két klubcsapattal képviseltethesse magát Bulgáriában. Erre komoly esély van, így elképzelhető, hogy az idei magyar bajnok mellett a tavalyi első is utazhat a Klubcsapatok Világbajnokságára.

A 28. Klubcsapat Országos Bajnokságot a WalterLand–Daiwa csapata nyerte, COLMIC HUNGARY TEAM második lett a versenyen, A Timár mix Team hatalmasat hajrázott, az utolsó fordulóban 15 pontot horgászott a csapat, ezzel megszerezték a dobogó harmadik fokát. A csapat tagja volt megyénk egyik legeredményesebb pecása, az esztergomi Csöregi Balázs, a magyar horgászválogatott tagja. A hetven induló szinte az ország legjobb horgászait képviselte.

Szalai Tamás, a KEMHESZ csapatának egyik tagja elmondta, a pálya fő hala a dévérkeszeg volt, ráadásul egész szép példányok is horogra akadtak. Hatvan-hetven darab megfogása már jó tíz kiló fölé lendítette a mérleg mutatóját. Harminc-negyven méterre kellett horgászni, a pontos etetés alapfeltétel volt, ezt csúzlival oldották meg a versenyzők.

A KEMHESZ csapatának tagjai: Sasvári József vezető, Nagy Hunor, Makarész Zoltán, Szalai Tamás, Szász Attila.

Segítők: Nagy Csaba, Nagy József.

Fotó, forrás: KEMHESZ